Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teški uvjeti

Četvrti dan potrage: Mladića koji je nestao u Visovačkom jezeru traže na širem terenu

Potraga na Visovačkom jezeru (Foto: Pixell)
Potraga na Visovačkom jezeru (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Četvrti je dan potrage za maloljetnikom koji je nestao u subotu nakon prevrtanja čamca kod otoka Visovca, a područje potrage je prošireno.

Nakon što je u ponedjeljak pretraženo područje Visovca, potraga se od ranih jutarnjih sati nastavila na širem terenu. 

Pročitajte i ovo Arian U Njemačkoj Velika potraga za nestalim autističnim dječakom (6): Arian ne reagira na verbalne pozive, policija morala posegnuti za kreativnim mjerama Danka Ilić tijelo nije pronađeno Rekonstrukcija monstruoznog ubojstva malene Danke: Ovo je i dalje najveća enigma

"U potrazi za nestalim maloljetnikom i dalje intenzivno nastavljaju tragati djelatnici šibenske policije, krimpolicije te brod pomorske policije, ronioci specijalne policije te ronioci i terenci Hrvatske gorske službe spašavanja s psom i brodom, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dubravice, djelatnici Nacionalnog parka Krka te vojska s dronom i sonarom", rekla je glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor.

I u ponedjeljak su u potrazi korišteni sonar i dron, međutim uvjeti na jezeru su teški – dno je muljevito, vodostaj je velik zbog kiša, a voda u jezeru je dosta hladna, otprilike oko 7 stupnjeva. Dubina vode na mjestu gdje se dogodila nesreća je 11 metara, a vidljivost tek 20 centimetra.

Podsjetimo, maloljetnik je nestao u Visovačkom jezeru u Nacionalnom parku Krka nakon što se u subotu oko 17 sati prevrnuo čamac u kojem je bio s još trojicom prijatelja. I dok su trojica mladića uspjela doplivati do otočića Visovac na kojem se nalazi franjevački samostan, 16-godišnjaku iz Laškovica izgubio se svaki trag.

PU šibenska-kninska u priopćenju je objasnila da je do pada maloljetnika u vodu došlo nakon što je jedan od njih ustao, što je narušilo ravnotežu.

"S obzirom na stanje šoka od pada u vodu i činjenicu da nestali maloljetnik nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostalih da mu pomognu, ostao je u vodi blizu prevrnutog čamca, dok su preostali otplivali po pomoć na Visovac. Dolaskom brodice s Visovca u pomoć, nestali maloljetnik nije zatečen u blizini prevrnutog čamca, nakon čega je organizirana opsežna potraga koja je još uvijek u tijeku", izvijestila je PU šibensko-kninska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene