Obavijesti Video Pretražite Navigacija
42 braniteljske udruge kod Kosor

Čermak na sastanku premijerke s braniteljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vladi je održan sastanak premijerke Kosor sa predstavnicima 42 braniteljske udruge.

Na sastanak je došao i Ivan Čermak koji je jučer izašao iz haškog pritvora dok su njegovi suborci Ante Gotovina i Mladen Markač osuđeni na drakonske kazne zatvora. Očekuje se da će satanak trajati dva sata.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

>> Palili gume i kontejnere, blokirali ceste kamenjem i granama

>> 'Šokirala me presuda Gotovini, bit ću im produžena ruka'

Premijerka Jadranka Kosor je nakon sastanka istaknula da su govorili o konkretnom događaju, odnosno presudi Markaču i Gotovini. Premijerka je još jednom istaknula kako je neprihvatljiva konstatacija o udruženom zločinačkom pothvatu te da su već pokrenute diplomatske aktivnosti.

Ivan Pšenica je u ime braniteljskih udruga rekao kako je teško sada razmišljati tko je kriv za ovakvu presudom, te da će se to tek morati utvrditi.

Štrajk glađu ako se ne ukine ured predsjedniku Mesiću

Slavica Hruškar je kazala kako se traži odgovornost bivšeg predsjednika Mesića te da mu se ukine pravo na ured. Ako se to ne učini do 19. travnja počet će sa štrajkom glađu.

Damir Krstičević, savjetnik premijerke Kosor je kazao kako Gotovina i Markač nisu ostavljeni niti zaboravljeni jer nisu vodili privatni rat.

Zatvorenom sastanku nazočni su bili i predsjednik Akademije pravnih znanosti prof. Željko Horvatić, ministri Dražen Bošnjaković, Davor Božinović, Tomislav Karamarko Tomislav Ivić i Branko Bačić te savjetnik premijerke umirovljeni general Damir Krstičević .

Predsjednik Akademije pravnih znanosti Željko Horvatić jučer je izjavio kako je prvostupanjska presuda generalima Gotovini i Čermaku i obrazloženje u pogledu udruženog zločinačkog pothvata neprihvatljivo za hrvatsku državu i hrvatske građane.

S druge strane, danas se u više gradova održavaju braniteljski prosvjedi.Prosvjedni skup u Zagrebu pod motom 'Za Domovinu' u organizaciji pokreta Hrast i političke inicijative Akcija za bolju Hrvatsku počinje u podne na Trgu bana Jelačića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene