Obavijesti Video Pretražite Navigacija
niz reakcija

Lavina reakcija zbog izjave o ispitivanju predsjednice u DORH-u: "Krajnje je vrijeme da odgovori na pitanja"

I dalje se čeka odgovor državnog odvjetništva - hoće li zbog teških optužbi na račun bivšeg šefa tajnih službi Dragana Lozančića predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović pozvati na razgovor.

Sve je pokrenuo saborski Odbor za unutarnju politiku. Nakon DORH-ova objašnjenja da nisu pokrenuli izvide Ranko Ostojić tražio je objašnjenje zašto predsjednica nije pozvana na razgovor.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Slika nije dostupna Petrov javno poručio Predsjednici 'Neka se provede istraga i podnesu dokazi, ili neka se povuku riječi'

Ova Ostojićeva izjava za Dnevnik Nove TV danas je pokrenula pravu lavinu reakcija.

"U DORH-u očito postoji linija manjeg otpora za mnoge stvari, pa tako i u ovom slučaju. Mislim da je to čisto nezamjeranje. Najbolje bi bilo baš zbog hrvatske javnosti da to naprave i raščiste, a ne da ostane pod velom tajne", rekao je Ranko Ostojić, predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost (SDP).

"Smjena gospodina Lozančića nema svoj odgovor i krajnje je vrijeme da sad bivša predsjednica da taj odgovor jer čovjek radi daljnje karijere treba biti rasterećen tog opterećenja ako ga nema, a ako ga ima, da institucije rade svoj posao", kaže Vlaho Orepić, nezavisni saborski zastupnik.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene