Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stiglo ozbiljno zahlađenje: Zbog jakog vjetra činit će se da su temperature pale do minus 15 stupnjeva

Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr)
Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U subotu je na Hvaru bilo proljetnih 17 stupnjeva, a u Makarskoj i Dubrovniku temperatura je bila stupanj niža. No takvo vrijeme neće se nastaviti i tijekom nedjelje, dok bi tijekom sljedećeg tjedan temperatura mogla doseći i minus 20 stupnjeva.

U kopnenom području temperatura je već ispod nule i lagano klizi prema dvoznamenkastim minusima. U idućem tjednu noću bi mogli dogurati možda i do minus 20, a gotovo cijeli tjedan i danju će biti pet ili šest stupnjeva ispod nule. Uz vjetar od nedjelje do utorka možete računati na osjet hladnoće između minus 10 i minus 15. Slično će biti i na moru, uz manju hladnoću, ali puno jači vjetar.

Pročitajte i ovo Jakutsk ŽIVOT NA -50 Kako preživjeti u nahladnijem gradu na svijetu? "Obucite se kao kupus" Ilustracija Objavio DHMZ Sve miriše na - snijeg? Vraća nam se prava zima: Problemi u prometu, poplavljene rive, olujni vjetar i hladnoća

Hrvatska je i dalje u polju povišenog tlaka. Sa sjevera pomalo curi sve hladniji polarni zrak, no po visini kruži vlažna zračna masa zbog koje će biti još oborina, a sve skupa izraženi gradijenti tlaka podržavat će izrazito vjetrovito vrijeme.

U nedjelju nas očekuju temperature ispod nule

U nedjelju ujutro bit će uglavnom oblačno, hladno i vjetrovito. U gorju može biti slabog snijega, na moru susnježice i snijega, koji će dijelom padati, a dijelom će biti nošen jakom burom. Bura će u Dalmaciji imati olujne, a podno Velebita orkanske udare. Na krajnjem jugu bit će toplije pa može padati i kiša.

Temperatura će se u unutrašnjosti spustiti barem do minus pet na istoku, a do minus deset stupnjeva bit će u gorju. Malo ispod nule očekuje se i na sjevernom Jadranu, dok će u Dalmaciji u nedjelju ujutro biti toplije, a tijekom dana će temperatura padati.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne će biti oblačno, no uglavnom bez oborina. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko minus pet stupnjeva, a uz umjeren i jak sjeveroistočnjak činit će se da je pet do deset stupnjeva hladnije.

Oblačno i hladno bit će i na istoku zemlje. U Slavoniji će temperatura cijeli dan biti ispod nule, uz uglavnom umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak.

U gorju još može biti slabog snijega, kao i na sjevernom Jadranu. Prevladavat će susnježica i snijeg, a samo u Istri neće biti oborina. Puhat će jaka, olujna, na udare i orkanska bura. Temperatura će biti stupanj do dva iznad nule, no uz jaku buru, činit će se da je deset stupnjeva hladnije.

U Dalmaciji bi u nedjelju moglo biti i snijega koji bi ju mogao pokrati s kojim centimetrom snježnog pokrivača. Puhat će jaka i olujna bura, a jutro će biti toplije od poslijepodneva. Danju će temperatura biti oko nule, a uz buru će se činiti da je mnogo hladnije.

Hladno će biti i sljedeći tjedan

Hladno će idućih dana biti diljem zemlje. Međutim, neće biti značajnijih oborina. U ponedjeljak će u unutrašnjosti padati tek malo snijega, zatim će biti suho, a u srijedu i dijelom vedro. Ta vedrina dodatno će pridonijeti snižavanju temperature.

I na Jadranu će se činiti kao da je minus 15, uz olujnu buru i temperaturu oko nule ili malo ispod. Tako će biti sve do utorka, kada se očekuje slabljenje vjetra. U ponedjeljak još može biti susnježice ili snijega, a potom će se i na moru razvedravati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene