Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđeno 11 mjeseci zatvora

Čačić: Žalit ću se!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je kaznu mađarskog suda Radimiru Čačiću. On će sada 11 mjeseci morati odslužiti u zatvoru.

Čačić je osuđen na 22 mjeseca, od kojih 11 mora provesti u zatvoru, dok mu je ostatak zamijenjen uvjetnom kaznom. Uz to mu je izrečena i zabrana upravljanja vozilima u trajanju od tri godine, a to je mjera koja počinje teći nakon pravomoćnosti presude.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Filip Zavadlav Od Nobelove nagrade do hipija VELIKA GALERIJA Cirkusom počeo, cirkusom završio: Pogledajte u kakvom je izdanju Filip Zavadlav dočekao presudu

Uvjetni otpust moći će zatražiti nakon što odsluži najmanje polovinu kazne. O tome će tada odlučivati komisija za uvjetni otpust. Njegov odvjetnik Čedo Prodanović rekao je kako su se nadali blažoj kazni te da će uložiti žalbu.

Radimir Čačić to je napisao i u svom priopćenju medijima. 'Danas sam službeno primio odluku Izvanraspravnog sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, koja u cijelosti potvrđuje presudu Županijskog suda u Kapošvaru u Mađarskoj, zbog prometne nesreće iz siječnja 2010. godine. Vezano uz odluku, iskoristit ću pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Hrvatske', stoji u njegovom priopćenju.
 

Na odluku Županijskog suda Čačić se može žaliti Vrhovnom sudu, no presudu Vrhovnog suda mora potvrditi i mađarski ministar pravosuđa. Ministar pravosuđa Mađarske može, ukoliko mu nije prihvatljiva presuda hrvatskog suda, odbiti odobrenje kojim se Čačiću dozvoljava odsluženje kazne u hrvatskom zatvoru. Mađari su postavili tri uvjeta: ne smije biti pomilovanja, ne smije se primijeniti oprost, a Čačić kaznu zatvora mora odslužiti u cijelosti.

Podsjećamo, sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudac Ivan Turudić jučer je odlučilo o kazni za Radimira Čačića, a danas je ona i službeno objavljena. U cijelosti je potvrđena pravomoćna presuda drugostupanjskog suda u Mađarskoj. Da bi Čačić kaznu mogao odslužiti u Hrvatskoj, kao što želi, presudu domaćeg suda moraju odobriti i Mađari.

>> Konačna odluka: Koliko će Čačić provesti u zatvoru?

Županijski sud u mađarskome gradu Kapošvaru osudio je 14. studenoga prošle godine, predsjednika HNS-a i bivšeg prvog potpredsjednik Vlade, Radimira Čačića na 11 mjeseci zatvora i 11 mjeseci uvjetne kazne zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su 8. siječnja 2010. u Mađarskoj poginule dvije osobe. Nakon objave presude Čačić je dao ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene