Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjeravaju se sastanci na Pantovčaku

Čačić o aferi Patria: 'Ne bi se štel mešat!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo i policija, doznajemo, razgovarali su s većinom osoba koje bi im mogle biti zanimljive u aferi Patria. Hoće li i kada to učiniti i s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem - nije poznato.

Naime, još uvijek se provjeravaju sastanci na Pantovčaku u njegovom mandatu i vrijeme dok se dogovarala kupnja vojnih vozila. Dok se iščekuje njegov povratak u Hrvatsku, ministar gospodarstva ne dvoji u nastavak proizvodnje oklopnjaka.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna" Slika nije dostupna Ravno na Pantovčak Afera Patria vodi prema Mesiću

>> Afera Patria vodi prema Mesiću

Premda sporije, proizvodnja oklopnih vozila - ne trpi. Posao u slavonsko-brodskim pogonima ne bi trebala ugroziti i zaustaviti istraga pokrenuta oko kupnje finskih oklopnjaka. U to su ministra gospodarstva uvjerili razgovori s vodećim ljudima iz tvornice i vojske.

"Posao je posao, a policija neka se zabavlja, i USKOK, i ne znam tko sve ne. To je nešto kako bi rekli Zagorci - Ne bi se štel mešat!", slikovit je bio u komentaru prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

Miješati se do povratka sa službenog puta ne želi ni bivši predsjednik. Kontakti na Pantovčaku u njegovu mandatu - dok se dogovarao posao s kupnjom vozila - još se provjeravaju.

Nije poznato jesu li hrvatski istražitelji došli do dokaza da je Ured predsjednika tada posjećivao netko inkriminiran. Dok su oni zakopčani do grla - progovara vođa finskog
tima. Doduše, ne o imenima hrvatskih dužnosnika koje je, navodno, prokazao finski predstavnik i posrednik. Prema tvrdnjama Wolfganga Riedla milijunski posao
podmazan je mitom.

"Ne znam za nikakav popis, ali kao što sam već rekao, voljeli bismo biti prisutni i nadamo se da će se ispitati neke osobe u Hrvatskoj", poručio je Kaj-Erik Bjorkquist, glavni inspektor finskog Nacionalnog istražnog ureda.

No, na koga je točno mislio ne precizira. Ali u Državnom odvjetništvu s kojima razmjenjuju informacije, želju će im i ispuniti. Tužitelji međutim, ne otkrivaju s kime će sve i kada razgovarati, pa ni je li među njima bivši predsjednik. Većinu obavijesnih razgovora već su odradili.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene