Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdila mađarska policija

Čačić je nakon nesreće pušten uz jamčevinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čačića se tereti za nemarno prouzročenje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Pročitajte i ovo Prosvjedi na ulicama Budimpešte Nakon niza skandala Tisuće Mađara na ulicama: Traže bolju zaštitu djece, vodi ih Orbanov kritičar Slika nije dostupna Od Ministarstva pravosuđa Mađarsko odvjetništvo zatražilo sudske akte o Čačiću

Predsjednika HNS-a Radimira Čačića očekuje suđenje u Mađarskoj i kazna od jedne do pet godina zatvora zbog prouzročenja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom jedne osobe, do koje je došlo zbog Čačićeve prebrze vožnje, odnosno vožnje neprilagođene teškim uvjetima na cesti. Potvrdila je to Mađarska nacionalna policija za Jutarnji list.

Prema službenom odgovoru koji je potpisao glasnogovornik György Makula, Čačić je prošli petak vozeći na relaciji Nagykanizsa-Budimpešta nije prilagodio brzinu vožnje izrazito teškim uvjetima na autocesti M7 - kiši, skliskom kolniku i gustoj magli, zbog čega se zabio u automobil ispred sebe i skrivio prometnu nesreću u kojoj je dvoje ljudi teško, a jedna osoba lakše ozlijeđena, piše Jutarnji. Prometna policija, stoji u priopćenju, odmah je pokrenula istragu zbog počinjenja kaznenog djela prouzročenja prometne nesreće i privela Čačića na sud. Sud ga je, na prijedlog dežurnog tužitelja, pustio uz jamčevinu i Čačić je napustio zemlju.

Jedna od teško ozlijeđenih osoba preminula je odmah drugi dan, u subotu, 9. siječnja. Čačića se stoga sada tereti, piše u odgovoru mađarske policije, za nemarno prouzročenje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

>> Radimir Čačić je pod stresom nakon šokantne spoznaje

>> Čačić: Skrivio sam nesreću, jedna osoba je poginula

>> VIDEO: Čačić policajca tražio da mu preparkira automobil

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene