Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ignorira zabranu na Markovu trgu

VIDEO: Čačić tražio policajca da mu preparkira automobil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čačić je parkirao na Markovom trgu unatoč zabrani, ali se nije dao smesti.

Na sastanak u Vladu s premijerkom Jadrankom Kosor redom su stizali koalicijski partneri i oporba. U svom stilu u zadnji tren stigao je Radimir Čačić koji je izignorirao zabranu parkiranja na Markovu trgu i tražio policajca koji ga je na to upozorio da mu preparkira automobil.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

Policajac Čačiću: 'Oprostite, gospodine, ne možete ostati tamo parkirani'.
Čačić: 'A što da radim? Hoćete me preparkirati? Ma neće nitko primijetiti'.
Policajac Čačiću: 'Ne mogu. Ja sam Vas upozorio'.
Čačić: 'Onda me kaznite'.

Za Čačića zabrana parkiranja na Markovu trgu nije prepreka niti ga brine. Njegovu pak stranačku kolegicu brine što je premijerka pristala arbitražnim sporazumom dati Sloveniji. Je li to izlaz na otvoreno more? 'Sporno je što to znači. Može više toga značiti. Vidjet ćemo kako to interpretira predsjednica Vlade', kazala je Vesna Pusić.

Koji je stav SDP-a nepoznato je ostalo i prije sastanka. Zoran Milanović kojem je Pahor kazao što stoji u sporazumu javno o tome ni danas ne želi govoriti. Je li Hrvatska pristala Sloveniji dati izlaz na otvoreno more i tako ustupila dio svog teritorija najspornije je pitanje na koje se čeka službeni odgovor. Ipak, svi su svjesni da slovenska deblokada europskih pregovora ima svoju cijenu. 'Ja sam samo za to da nađemo rješenje. ja zaista jesam za to. Vrijeme je da Slovenija i Hrvatska riješe problem i pokažu zrelost', smatra predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić. A za razliku od njega njegov saborski zastupnik Damir Kajin još jutros nije pokazivao razumijevanje za moguće popuštanje Sloveniji. 'Idemo opet na Rehnov prijedlog koji daje Slovencima 'stik k otprtem morju'. Slovenija će doći do našeg, a mi nismo u stanju obraniti svoje', kazao je Kajin.

Kajinov pesimizam pokušali su na šalu skrenuti HDZ-ovci. 'Gospodin Kajin kao predsjednički kandidat pun je pesimizma. Ne znam kako će uspjeti', kazao je HDZ-ov zastupnik Mario Zubović. 'Ali za to crnilo nije zaslužan Damir Kajin već sudrugovi gospodina Zubovića koji su nas ostavili u živom blatu, a oni lutaju svijetom i troše ono što što smo mi ovdje zaradili', uzvratio mu je Kajin. Kao i stranački šef poslijepodne zastupnici SDP-a ujutro u Saboru nisu se usudili ni spomenuti arbitražni sporazum. Zabrinulo je to dio njihovih kolega iz oporbe. 'Ipak ulazak u Uniju ćemo plaćati ustupcima bilo teritorijalnim, bilo nekim drugim. Ako bilo tko nešto o tome zna, kolege iz SDP-a, HDZ-a, ili gospođa Pusić, neka kažu nešto o tome', kazao je HDSSB-ovac Boro Grubišić.

Današnji večernji sastanak s premijerkom preduvjet je za raspravu u Saboru koja bi trebala uslijediti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene