Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzrokovao nesreću

Radimir Čačić je pod stresom nakon šokantne spoznaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS će poslati brzojav sućuti obitelji osobe poginule u nesreći koju je Radimir Čačić uzrokovao u Mađarskoj.

Radimir Čačić jučer je medijima uputio priopćenje u kojem objašnjava kako je 8. siječnja u Budimpešti uzrokovao prometu nesreću u kojoj je jedna osoba podlegla zadobivenim ozljedama. Radimir Čačić cijelo je jutro nedostupan za komentare i nakon jučerašnjeg službenog priopćenja, danas ne želi davati nove izjave. Igor Kolman, tajnik HNS-a, za Dnevnik.hr je rekao kako je Radimir Čačić pod stresom. 'Poslat ćemo obitelji stradale osobe brzojav sućuti', rekao je Kolman i dodao kako on nije upoznat s detaljima slučaja. 'Znam da sve ide prema redovitoj proceduri mađarske policije i po mađarskim zakonima', dodao je Kolman.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Evo što je rekao Linić otkrio istinu o udruživanju s Bandićem i Čačićem! Slika nije dostupna 'Dobra suradnja' Holy od Čačića dobila buket cvijeća: 'Zaslužila sam'

Ministarstvo Vanjskih poslova nije obaviješteno

Ministarstvo vanjskih poslova nije dobilo službenu obavijest da je Radimir Čačić uzrokovao prometnu nesreću u Mađarskoj. 'Ministarstvo dobije obavijest u slučaju ako je naš državljanin pritvoren te ako tada sam traži pomoć. Ako je policija sve obavila bez problema, ako nitko nije zadržan, a i u slučaju da je zadržan, a ne traži pomoć Ministarstva, mi nećemo biti kontaktirani od strane Mađarske policije', rekao je Mario Dragun, glasnogovornik MVPEI-a za Dnevnik,hr i dodao kako Ministarstvo, kako o slučaju uopće nije obaviješteno, neće poduzimati nikakve korake.  

Mario Klokočovnik, odvjetnik specijaliziran za slučajeve u prometu, za Dnevnik.hr. je rekao kako se u pravilu, u prometnim nezgodama kakvu je skrivio Radimir Čačić, oduzima vozačka dozvola i slučaj se rješava po hitnom postupku te se izriče maksimalna uvjetna kazna.'Kod nas, kada se dogodi sličan slučaj u kojem stranac skrivi nesreću sa smrtnom posljedicom, oduzima mu se putovnica i izriču se maksimalna uvjetna kazna. Rijetko se izriče kazna zatvora', objašnjava Klokočovnik i dodaje da se takve mjere poduzimaju kako bi osoba mogla izaći iz strane zemlje.

>> Čačić: Skrivio sam nesreću, jedna osoba je poginula

Ukoliko nema drugih kvalifikatornih okolnosti, odnosno vozač nije bio pod utjecajem alkohola i sl, osumnjičeni za krivnju brzo se izvede pred suca koji je zakazao hitnu raspravu i koji izriče uvjetnu osudu', pojašnjava Klokočovnik i dodaje kako se u slučaju Radimira Čačića radi o nehajno prouzročenoj prometnoj nesreći.  Dodaje da ukoliko nesreća ima smrtni ishod, policija pak obligatorno vozaču koji je skrivio nesreću oduzima putovnicu, kako ne bi mogao napustiti zemlju prije nego što bude izveden pred suca.

>> VIDEO: Čačić tražio policajca da mu preparkira automobil

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene