Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zaslužili su svaku kritiku'

Čačić: HEP ne treba braniti, pod 'plaštom' javne nabave se kralo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U trećem mjesecu sve uprave javnih tvrtki su smijenjene. Dakle, sve rezultate ove Vlade i uprava možete početi mjeriti od 1. travnja, kaže Radimir Čačić.

'HEP ne treba braniti. Zaslužili su svaku kritiku. Da nije tako ne bi direktor HEP-a priznao krađe i isplate u HDZ-ove fondove. Pod 'plaštem' javne nabave se kralo, a to je istovremeno bio alibi da se investicije ne odrade onako kako bi trebalo. Naredili smo svima da prestanu koristiti protuzakonito javno nabavu za krađu i da se počnu ponašati po zakonu. Glumila se javna nabava, a bila je korupcija', rekao je potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, koji je u Karlovcu govorio o gospodarskom oporavku Hrvatske, ali i nekim dosadašnjim potezima Vlade koje su se u javnosti kritizirale poput smjena Uprava javnih poduzeća.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reakcija na komentare premijera Čačić se obrušio na Plenkovića: "On je bio debelo u komunističkom gnijezdu kad su mene osudili" Paula Klaić Saulačić - 1 Poginula tri radnika Barbarićeva amnezija na suđenju, odvjetnici upozoravaju: "Kao da je svjedočio portir HEP-a, a ne direktor jedne od najmoćnijih tvrtki u državi"

>> Linić: Investicije očekujemo u HEP-u, Ini, željeznici i vodoopskrbi

'Javne tvrtke su povećale plaću za tri posto. Uprave tih javnih tvrtki postavljene su od HDZ-ove vlade i nastavile djelovati kao i za čitavog mandata. U trećem mjesecu sve uprave javnih tvrtki su smijenjene. Dakle, sve rezultate ove Vlade i uprava možete početi mjeriti od 1. travnja. Teško je očekivati da će ova Vlada odgovarati za poteze bivše. Primijetili ste, a neki od vas su u tome i sudjelovali, da je bio snažan napad na Vladu zašto se uprave smjenjuju. Sada se vidi zbog čega ih je trebalo smijeniti. Ovakvu politiku i ovakvo ponašanje ovo društvo i građani ove zemlje ne mogu izdržati', napomenuo je Čačić. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene