Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mi to možemo'

Linić: Investicije očekujemo u HEP-u, Ini, željeznici i vodoopskrbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Analitičarima koji su pratili što se događalo u prošlosti sada je teško vjerovati da možemo učiniti takav porast u investicijama, ali na Vladi je da dokaže da to može, smatra Linić.

Slavko Linić predstavio je ministrima financija EU dvogodišnji ekonomski program Hrvatske i, kako je izjavio u Bruxellesu, dobio za njega prolaznu ocjenu. 'Naš program ekonomske konsolidacije i razvoja je manje-više prihvaćen od ministara financija EU. Oni su ga analizirali i dali ocjene koliko smo realni, a koliko nismo', rekao je Linić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet obećanja Investicije od 74 milijardi kuna u 2014., više od 10.000 radnih mjesta Slika nije dostupna Planira ga poslati DORH-u? Jovanović se obrušio na HOO, tvrdi da su 'ušminkali' financijsko izvješće

Zamoljen da komentira razliku između procjene hrvatskog gospodarskog rasta koju je dala Europska komisija i procjene Vlade, Linić je rekao da Vlada svoju procjenu od 0,8 posto rasta u 2012. temelji na porastu investicija od 7 posto u odnosu na prošlu godinu.

>> Grčić: Ključna riječ u razgovoru s Poljacima bila je investicije

'Analitičarima koji su pratili što se događalo u prošlosti sada je teško vjerovati da možemo učiniti takav porast u investicijama, ali na Vladi je da dokaže da to može. Te investicije očekujemo u HEP-u, Ini, željeznici, vodoopskrbi, dakle svemu onome što Vlada može kontrolirati kroz svoje ministre i na taj način ostvariti', rekao je ministar financija.

U Bruxellesu je komentirao i smanjenje kreditnog rejtinga 26 talijanskih banaka, među kojima i dvije koje posluju u Hrvatskoj. 'To su još uvijek značajni investicijski rejtinzi, daleko pozitivniji nego što je hrvatski rejting koji je na granici investicijskog. Hrvatske štediše u tim bankama mogu mirno spavati', rekao je Linić. (Agencija VLM)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene