Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar se proširio

Zapaljeni automobili načelnika policije i još jednog policajca, iz PU primorsko-goranske objavili detalje

Aktualno Galerija Policijski očevid nakon što su zapaljena dva automobila policajaca na Cresu - 1 Policijski očevid nakon što su zapaljena dva automobila policajaca na Cresu - 1 Foto: Damir Skomrlj / CROPIX Policijski očevid nakon što su zapaljena dva automobila policajaca na Cresu - 2 Policijski očevid nakon što su zapaljena dva automobila policajaca na Cresu - 2 Foto: Damir Skomrlj / CROPIX Policijski očevid nakon što su zapaljena dva automobila policajaca na Cresu - 3 Policijski očevid nakon što su zapaljena dva automobila policajaca na Cresu - 3 Foto: Damir Skomrlj / CROPIX Policijski očevid nakon što su zapaljena dva automobila policajaca na Cresu - 4 Policijski očevid nakon što su zapaljena dva automobila policajaca na Cresu - 4 Foto: Damir Skomrlj / CROPIX +1 Policijski očevid nakon što su zapaljena dva automobila policajaca na Cresu - 5 Galerija 1/6 >>
Primorsko-goranska policija objavila je da su tijekom noći u gradu Cresu zapaljena dva automobila policijskih službenika.

U tijeku je intenzivna istraga primorsko-goranske policije da bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice izbijanja dvaju požara na osobnim vozilima parkiranim na području grada Cresa. Riječ je o vozilima u vlasništvu dvojice policijskih službenika.

Policija je izvijestila da su, prema dosad utvrđenom, požari izbili tijekom noći, a u jednom slučaju požar je zahvatio i dva vozila parkirana u blizini, koja su također oštećena. Požari su ugašeni, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Jedan od zapaljenih automobila u vlasništvu je Josipa Gazilja, načelnika Policijske postaje Mali Lošinj, koja obuhvaća i ispostavu u Cresu, objavio je Novi list. Gazilj se na čelu otočne policije nalazi od 2017. godine. Drugi automobil pripada policajcu Daliboru B. Obojica žive u istoj zgradi u Cresu.

Policija na raskrižju prema mjestu Merag zaustavlja sva vozila. Isto se radi i na drugim mjestima na kojima su postavljeni blokadni punktovi, gdje se provjeravaju sva vozila i osobe.

Pročitajte i ovo Izgorjela kuća, ilustracija - 1 I vi možete pomoći Požar progutao kuću koja je služila za rehabilitaciju ovisnika: "Nažalost, ne možemo primati nove ljude"

Pročitajte i ovo Gorio automobil u Splitu - 8 buktinja usred noći FOTO Planuo još jedan auto, namjerno je zapaljen: Nakon sutkinjinog izgorio i automobil u Splitu

Do požara prvog automobila došlo je pola sata poslije ponoći u creskoj ulici Put Brajdi 15. Vatrogasci su brzo izašli na mjesto događaja, a u tom prvom slučaju automobil nije u potpunosti izgorio. Uglavnom je u plamenu stradao motorni prostor, što su gasitelji brzo pogasili, ohladili i pregledali auto, izvijestio je Novi list.

Drugi je auto planuo desetak minuta poslije četiri sata samo 80-ak metara dalje, i to na adresi Put Brajdi 7. Tamo je požar zahvatio i još dva parkirana auta. Novi list objavio je da su dva automobila doslovno nestala u buktinji, a treći je pretrpio samo manja oštećenja koja su posljedica topline.

Policija je danas tijekom dana u suradnji s protupožarnim inspektorom na mjestima izbijanja požara obavila očevid.

"Uzrok požara utvrđena je ljudska radnja, odnosno požari su inicirani zapaljivom tekućinom. Oštećena su četiri vozila riječkih registracijskih oznaka, i to vozila marke Mahindra i Škoda, s koje se požar proširio na još dva vozila parkirana u blizini, Suzuki i BMW.

Uz dvojicu policijskih službenika u čijem su vlasništvu dva od navedenih vozila, oštećena su i dvojica hrvatskih državljana. Sveukupna materijalna šteta bit će utvrđena naknadno", priopćila je PU primorsko-goranska.

Iz policije ističu da nastavljaju kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene