Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna opasna intervencija

Požar na Plitvicama: Dvojica vatrogasaca ozlijeđena u gašenju kuće u sklopu turističkog kompleksa

Vatrogasci (Foto/Arhiva: Davor Puklavec/PIXSELL )
Vatrogasci (Foto/Arhiva: Davor Puklavec/PIXSELL )
Dok su gasili požar na drvenoj kući na Plitvičkim jezerima, ozlijede su zadobila dva vatrogasca.

Dva su vatrogasca ozlijeđena dok su gasili požar na drvenoj kući u sklopu turističkog kompleksa Etno House na Plitvičkim jezerima. Dojavu o požaru vatrogasci su dobili oko 14:30, a ugasili ga oko 19:30.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

''Požar je bio zaista velik i kolege su dehidrirale. Jedan od njih je napravio štit od stolova prema vatri kako bi smanjio temperaturu koja dopire do njega. Gasio je požar iz čučećeg položaja. U jednom trenutku je uslijed udisanja dima i dehidracije izgubio svijest i pao na leđa. Obojicu je odvezla Hitna u karlovačku bolnicu i dobro su'', rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović, piše 24sata.

''Situacija je bila vrlo ozbiljna jer je postojala opasnost da se požar munjevito raširi budući da se radi o kompleksu drvenih kuća'', rekao je Ostović.

U razgovoru na terenu doznao je da su u trenutku izbijanja požara u kući bili strani turisti. Ali nitko od njih nije ozlijeđen.

Požar je krenuo s potkrovlja i vrlo brzo proširio se na ostatak kuće. Samo stepenice dijelile su kuću u plamenu od druge kuće. Plamen je, doduše, zahvatio nadstrešnicu treće kuće. Postojala je velika opasnost da se požar proširi te su vatrogasci morali djelovati brzo. Dodatna otežana okolnost bila je i ta što u ovom etno drvenom kompleksu nema hidranta.

U pomoć je pozvano osam okolnih vatrogasna društva. U nedjelju će policijski očevid pokazati kako je krenula vatra, no moguće je da je uzrok udar groma.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene