Tema: Plitvička jezera

Plitvička jezera, problemi ispod zimske idile (Foto: Filip Brala/PIXSELL/čitateljica/screenshot) DESETLJEĆA NEMARA Neviđena sramota na Plitvicama: "Problem treba hitno riješiti, to je ekološka bomba!"

Sustav odvodnje otpadnih i fekalnih voda već je desetljećima rak-rana Nacionalnog parka Plitvička jezera i cijelog tog područja. Istražili smo što se poduzima da se ovaj veliki problem riješi te kako je uopće došlo do toga da livadama i vrtačama na rubu nacionalnog parka plivaju fekalije.

Foto

Crvena opasnost - Plitvice (Screenshot: Dnevnik.hr/Romeo Ibrišević) Naš eko-dopisnik u akciji "Crvena opasnost" na Plitvicama: Dok je ministar govorio, ja sam prošetao do još jedne zagađene lokacije

Novi plan upravljanja Nacionalnim parkom Plitvička jezera za razdoblje od 2017. do 2027. godine predstavljen je globalno, a problemi su, nažalost, ostali lokalni i neriješeni. Donosimo snimku s još jedne lokacije gdje fekalije cure u prirodu, unutar NP Plitvička jezera.

Video
Stranica: 6 |  1 2 3 4 5 6 > >>
Stranica: 6 |  1 2 3 4 5 6 > >>


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se