Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed zbog izjave o štednji

'Mesiću čuvaj svoje novce, sami ćemo ispraćati dragovoljce'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Simboličnim paljenjem svijeća pred Zidom boli na zagrebačkom groblju Mirogoju Udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata grada Zagreba iskazala je svoje nezadovoljstvo izjavom predsjednika Stjepana Mesića da se može uštedjeti na pokopima branitelja, koja ih je, kako tvrde, duboko uvrijedila.

Govoreći u ime 16 zagrebačkih udruga iz Domovinskog rata, predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević rekao je da su na današnje paljenje svijeća pozvali i predsjednika Mesića, no da se nitko nije odazvao.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Slika nije dostupna Branitelji ogorčeni Mesićeva izjava je sramotna, degutantna...

'Njegove izjave su nas duboko uvrijedile pa kanimo Hrvatskom saboru poslati dopis da u skladu s člankom 104. i 105. Ustava pokrene saborsku raspravu o odgovornosti Predsjednika Republike', istaknuo je Jašarević. Dodao je da su Mesićeve izjave duboka povrjeda saborske Deklaracije o Domovinskom ratu te branitelja i stradalnika.

Želimo upozoriti da udruge svakodnevno dobivaju pozive svojih članova koji su dodatno viktimizirani i imaju problema zbog čega traže medicinsku pomoć, istaknuo je Jašarević. Dodao je da je trenutno, kako je rekao, na djelu 'tihi državni udar' gdje predsjednik Mesić provodi 'putinizaciju Hrvatske', u sklopu projekta koji je jedan saborski zastupnik izrazio krilaticom i nakon Mesića - Mesić.

Jašarević je napomenuo da su udruge tražile i zaštitu potpredsjednice Vlade i resorne ministrice Jadranke Kosor.

Drugi prosvjed: Nezavisni dragovoljci hrvatski

Na mirnom prosvjedu na Trgu hrvatskih velikana u Zagrebu, Nezavisni dragovoljci hrvatski pozvali su predsjednika Mesića da se ispriča svim braniteljima i njihovim obiteljima zbog sporne izjave.

'Pozivamo predsjednika Mesića da se javno ispriča svim hrvatskim braniteljima, njihovim roditeljima, udovicama i njihovoj djeci', rekla je predsjednica udruge Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih Slavica Hruškar pred 50-ak okupljenih kod Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti koji su nosili parole 'Zapamtite Vukovar', 'Mesiću čuvaj svoje novce, sami ćemo ispraćati dragovoljce'.

Zajedno sa Vjekoslavom Magašem iz Zbora braniteljskih udruga Hruškar je najavila inicijativni sastanak za 6. prosinca u prostorijama Zbora na kojem očekuju predstavnike svih braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

'Nećemo više dozvoliti da se pljuje po Domovinskom ratu', rekla je Hruškar te pozvala sve hrvatske branitelje na zajedništvo kao i 1991. godine.

Članica 'Vukovarskih majki' Barica Spudić, čiji je sin poginuo u Vukovaru, rekla je kako bi svima na vlasti bilo bolje da grade Hrvatsku onako kako su to željeli njihovi sinovi - u miru, blagoslovu i zadovoljstvu. 

Ljubica Držaljević, koja još uvijek traži svog 18-godišnjeg sina Davora iz Vukovara, smatra da nadležni nisu dosad poduzeli sve kako bi pronašli nestale i poginule branitelje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene