Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O prijavi Peđe Grbina

Božo Petrov otkrio koliko zarađuje u zdravstvenoj ustanovi u Metkoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ususret uzbudljivim danima konstituiranja Sabora i formiranja Vlade, Božo Petrov je za Novu TV progovorio o detaljima koji zanimaju sve one koji prate aktualna politička događanja.

Božo Petrov je za Novu TV komentirao konstituiranje Hrvatskog sabora, ali i prozivku SDP-ovog Peđe Grbina vezanu uz rad u zdravstvenoj ustanovi u Metkoviću.

Pročitajte i ovo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 Sukob interesa Nekim političarima su bili trn u oku, a sad kreću u škole: Zna se i tko je prvi na redu Božo Petrov Porazna statistika MOST-ov apel za demografski preporod Hrvatske: "Ljudi bježe zbog korupcije, truleži i močvare Andreja Plenkovića"

O konstituiranju Sabora

"U petak će biti konstituiranje Sabora, a prvu sjednicu očekujemo u ponedjeljak kada će ići prorada svih onih pet jamstava koje smo tražili, osim ona dva koja ćemo uputiti u daljnju proceduru. Dakle, u ponedjeljak očekujemo onaj radni dio sjednice i prolaženje svih onih jamstava za koje smo se dogovorili da će se napraviti i izglasati u Saboru prije nego se formira Vlada."

Je li to inzistiranje na izglasavanju "prije" na neki način gubitak vremena?


"Pa ne mislim da je gubitak vremena iz razloga što smo s tim izašli prije izbora i da je to jedan od kriterija po kojem ćemo uopće moći izabrati budućeg partnera, a koji će na takav način pokazati da mu je doista stalo do djela. Budući da smo na račun toga i dobili povjerenje hrvatskih građana ne mislim da je korektno s naše strane od toga odustati. S druge strane, dobili smo tu potporu i od strane partnera tako da nakon što smo usuglasili prijedloge mi ćemo taj dio i provesti u Saboru. To će biti na vrlo brz način, veliki pomaci za Hrvatsku... iz razloga što tih pet jamstava koje smo tražili su uvod u mnogo veće reforme koje se trebaju provesti u Hrvatskoj."

Saborski zastupnik Peđa Grbin podnio je prijavu vezanu uz vaš rad u zdravstvenoj ustanovi u Metkoviću u vrijeme dok ste bili potpredsjednik Vlade. Pita se osjećate li se krivim što ste eventualno na trošak poreznih obveznika dolazili u Metković da bi obavljali taj posao. Zašto niste tažili mišljenje Povjerenstva?

"Nemam problem s prijavom od strane gospodina Grbina iz razloga što sam čim sam preuzeo dužnosti u gradu Metkoviću kao gradonačelnik... gospodin Gabrić Jambo je prvu stvar koju je napravio uputio upravo to Povjerenstvo za sukob interesa koje je tada izjavilo da nema apsolutno nikakvog sukoba i nemam s tim problem. Dapače, ako se treba ponovno provjeriti neka se ponovno provjeri. Uostalom, to je bila toliko mizerna i mala pomoć s moje strane zbog deficita psihijatara u ovom području Hrvatske. Tako da više sam ja tu išao pomoći kolegama nego što se na bilo kakav način pomoglo meni. A što se tiče gospodina Grbina i kako ja to objašnjavam putove u Metković, gospodin Grbin bi trebao već do sada znati da moja obitelj živi u Metkoviću i da sam ja radi toga dolazio u Metković. A što se tiče same ordinacije, kad bih došao to bi bilo jednom u dva-tri tjedna na tridesetak minuta. Dakle, evo, ja se ispričavam ovim putem gospodinu Grbinu ako je jedna lipa u zadnjih godinu dana s njega kao poreznog obveznika došla zato što sam otišao kući obitelji."

Kolika su to primanja bila?

"Pa sveukupno ta primanja iznose na razini godine dvije tisuće kuna i sve sam to prijavio prije godinu dana u svojoj imovinskoj kartici. Tamo lijepo stoji što je sve na uvid građanima Republike Hrvatske dano u trenutku kada sam ispunio imovinsku karticu. Naveo sam dvije tisuće kuna sveukupno na razini godine što jasno stoji kao dodatni posao."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene