452956
452956
452956
452956
452956

Božo Petrov o prijavi za sukob interesa: "Riječ je o poslu koji radim rijetko"

  • , 09.10.2016., 17:09
  • Autor:
  • komentara

Potpredsjednika Vlade i vjerojatnog budućeg predsjednika Sabora Božu Petrova, SDP-ov Peđa Grbin prijavio je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

 
 
 
 
Grbin prijavio Božu Petrova za sukob interesa (Video: Dnevnik Nove TV)
Grbin prijavio Božu Petrova za sukob interesa (Video: Dnevnik Nove TV)

Božo Petrov je svakoga vikenda pomagao u Zdravstvenoj ustanovi u Metkoviću. Obavljao je razgovore s osobama koje su tražile dozvolu za nošenje oružja. Petrov ne smatra da je tu išta sporno. Isti je posao obavljao i kao gradonačelnik Metkovića. I tada je prijavljen Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa koje je zaključilo da nije bio u sukobu.

"Riječ je o poslu koji radim rijetko, isključivo kao pomoć, s obzirom da postoji deficit psihijatara. Uredno sam to prijavio u svojoj poreznoj kartici na početku godine, kao što se može vidjeti. U prijavi gospodina Grbina ne vidim nikakav problem, neka Povjerenstvo za sukob interesa još jednom ispita taj slučaj i donese odluku", poručio je Božo Petrov.

"Držim da je obavljanjem drugih poslova dok istovremeno obavlja javnu dužnost povrijedio odredbu članka 3", smatra Peđa Grbin.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se