Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSJET HRVATSKOJ

Bećirović i Milanović različito o Dodiku: "On je sigurnosna prijetnja", "On je sugovornik"

Aktualno Galerija Denis Bećirović, Zoran Milanović Denis Bećirović, Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.HR Sastanak na Pantovčaku Sastanak na Pantovčaku Foto: DNEVNIK.HR Sastanak Milanovića i Bečirovića - 7 Sastanak Milanovića i Bečirovića - 7 Foto: Cropix Sastanak Milanovića i Bečirovića - 6 Sastanak Milanovića i Bečirovića - 6 Foto: Cropix +11 Sastanak Milanovića i Bečirovića - 5 Galerija 1/16 >>
Bošnjački član predsjedništva BiH Denis Bećirović u posjetu je Hrvatskoj.

Bošnjački član predsjedništva BiH Denis Bećirović u posjetu je Hrvatskoj. Sastao se s predsjednikom Zoranom Milanovićem, a poslije ide i na sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem. Nakon bilateralnog sastanka na redu su bile izjave. 

"Zadovoljstvo mi je što nakon duže stanke imamo razgovore na najvišoj razini. Razgovori su bili u interesu RH jer ja predstavljam RH, a interes RH je da BiH bude mjesto prostorne stabilnosti i da BiH bude članica EU-a. Dajem posebnu podršku cjelovitosti BiH", rekao je Milanović. 

"Vrijeme je da relaksiramo i unaprijedimo naše odnose i da gradimo mostove prijateljstva", rekao je Bećirović. "Mi dobro surađujemo, ja nemam jednu priču u SAD-u, a drugu negdje drugdje, svuda pričam isto. Govorili smo o rješavanju otvorenih pitanja naše dvije države", rekao je Bećirović, koji je Dodika nazvao sigurnosnom prijetnjom. 

"On je sigurnosna prijetnja, on mora biti zaustavljen u svojoj politici, vrijeme je da to shvate svi", kazao je i dodao kako vjeruje da slijede bolji dani u suradnji Hrvatske i BiH. Uslijedila su pitanja novinara. Milanović je komentirao izjavu Bećirovića o Dodiku.

"Pitali ste za Dodika. Tko da bude sugovornik ako ne onaj tko je legitimno izabran? Da Bećirovića ne poznajem, i formalno bih ga tretirao kao nekoga koga je izabrao narod. To što sve Dodik priča i to što on priča... Operetni lik... Da bi netko bio prijetnja, potrebno je da ima novac... Ali tema je otvorena za razgovor. Neki dan je s njim bio jedan dogovor, a onda je ispalo nešto drugo, ali to nije bila prijetnja, to je bila neodgovornost. On je sugovornik. Pa gdje da ga tražim? U Moldaviji? Pa tamo nema Srba. On je sugovornik", kazao je Milanović. Potom je govorio o Komšiću te rekao da ga Hrvati u BiH nisu izabrali. 

Pročitajte i ovo Mostar Odluka donesena prije deset mjeseci U Mostaru započelo uklanjanje ploča s nazivima ustaških dužnosnika: Pogledajte s kim su ih zamijenili

Na pitanje o otvorenim pitanjima između dvije zemlje Bećirović je rekao da treba još razgovarati o ratifikaciji ugovora o granici, zatim o sukcesijskim pitanjima...

"Dugo vremena nije bilo komunikacije, u posljednjih deset godina kreirano je puno loše atmosfere, vrijeme je da gradimo mostove", rekao je Bećirović. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene