Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na današnji dan

Borovo: Svečano se obilježava 24. obljetnica ubojstva 12 redarstvenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja u središtu Borova nedaleko Vukovara počelo je obilježavanje 24. obljetnice ubojstva dvanaestorice pripadnika vinkovačke specijalne policije ubijenih i masakriranih na današnji dan 1991. godine u središtu toga mjesta.

Obilježavanju nazoči predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, ministar policije Ranko Ostojić, te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Damir Topić, brojni branitelji te članovi obitelji i rodbine ubijenih policajaca.

Pročitajte i ovo Borovo naselje u tvornici Borovo commerce Tužna obljetnica Vukovarci se prisjećaju žrtava Borova naselja: "Oni koji znaju gdje su naši najmiliji šute, a godine prolaze jedna za drugom" Slika nije dostupna Državni vrh odao počast U Borovu obilježena obljetnica pogibije 12 redarstvenika

Predvođeni hrvatskim braniteljima, članovi brojnih izaslanstava među kojima je bila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović do spomen obilježja došli su u hodnji od ulaza u Borovo.

Nakon polaganja vijenaca u vinkovačkoj Župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona bit će služena misa zadušnica, a stadionu HNK Cibalije održat će se memorijalne atletske utrke.

Dvanaestoricu pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije Borovo: pripadnici srpskih paravojnih postrojbi iz zasjede ubili 2. svibnja 1991. u Borovu Selu, današnjem Borovu. Na grobove ubijenih policajaca vijenci su položeni u mjestima u kojima su pokopani u petak, 1. svibnja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene