Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločini nakon II. svjetskog rata

Boljkovac: U pitanju su izbori, pa što su radili 70 godina?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija najavljuje skori dovršetak istrage o zločinima koje su počinili komunisti nakon Drugog svjetskog rata. Josip Boljkovac, jedan od onih čije se ime spominje kao potencijalni osumnjičenik, za Dnevnik Nove TV kaže da podržava istragu.

Josip Boljkovac, prvi ministar policije u samostalnoj Hrvatskoj dodaje da su njegovi rođaci stradali u jednoj od čistki. Prvom hrvatskom ministru MUP-a i nekadašnjem načelniku UDBA-e za Karlovac, ne smeta provođenje istrage oko zločina nakon Drugog svjetskog rata.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

>> 'Sve je laž, što dobivaju osudom 90-godišnjaka?!'

>> Postupci protiv Manolića, Boljkovca i Bulata?

'Ja im ne zamjeram, neka rade svoj posao, samo, što su radili 70 godina?', rekao je Boljkovac. Boljkovca se sumnjiči za zločine u logoru Dubovac kraj Karlovca.  'Nikada nisam bio u logoru, niti zapovjedao niti službenik. Znam imena koji su bili u logoru, u tom Logoru Dubovac su moja dva rođaka ubijena. Jedino sam bio na vratima i pitao za njih', dodao je Boljkovac.

Boljkovac tvrdi da zločine nije mogao spriječiti, jer je tada bio tek niži službenik. 'Nisam odlučivao o sudbini ljudi, ali sam radio časno svoj posao ono što sam morao. Saslušanje ako je trebalo i prikupiti podatke', rekao je Boljkovac. Svjedoke tog vremena je saslušavala i hrvatska policija. Istraga je pri kraju.

Nisam odlučivao o sudbini ljudi, ali sam radio časno svoj posao ono što sam morao. Saslušanje ako je trebalo i prikupiti podatke Josip Boljkovac 'Pretpostavljam da ćemo uskoro održati jedan zajednički sastanak sa Državnim odvjetništvom i onda na kraju odlučiti u kojem smjeru ići dalje. Sve u svemu policija će svoj posao odraditi do kraja', rekao je Dubravko Novak iz iz kabineta ministra policije.

'Izbori su u pitanju, oni se boje za svoje toro je li', rekao je Boljkovac kroz smijeh. 'Strelice se obično upućuju prema onome tko provodi takve istrage i u ovom slučaju se otvaraju strelice i prema MUP-u i prema ministru osobno, da je to neko posebno vrijeme, zašto sada, politizira se oko toga, ali prosto policija radi svoj posao', rekao je Novak.

Što znaju o iskopanim kostima policija još nije ispitala Josipa Boljkovca, baš kao ni Josipa Manolića i Radu Bulata,  koji se također sumnjiče za komunističke zločine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene