Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Već 20 godina spašava najmlađe: "Pamtim svako dijete koje sam primio..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački pedijatar i kardiolog, liječnik Hrvoje Kniewald već 20 godina spašava dječje živote. Nakon sati provedenih u liječničkoj ordinaciji, posao za njega ne prestaje. On je naša Bolja Hrvatska.

Dječje otkucaje liječnik Hrvoje Kniewald osluškuje već više od 20 godina. Na Odjelu pedijatrijske kardiologije Vinogradske bolnice brine za zdravlje mališana, a roditeljima olakšava neizvjesnost i nevjericu.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: dr. Luka Matak - 3 Bolja Hrvatska Mladi hrvatski doktor uvodi nove metode liječenja i niže svjetske uspjehe, a dosad je porodio oko 700 djece i - ima još velikih planova Borba protiv nasilja - 2 Nagrađena je Nina (14) se trudi promijeniti svijet nabolje: "Nema baš puno djece da tako razmišljaju"

"Svaki od nas puca kad je dijete bolesno, pogotovo kada je teško bolesno", rekao je Kniewald.

Osim rada u bolnici, doktor Kniewald poklanja svoje slobodno vrijeme. Nakon radnog vremena u ordinaciji, ostatak dana volontira. U Udruzi Veliko srce malom srcu omiljen je i pacijentima i roditeljima.

"Ljudi me pitaju kakvu korist imam od toga. Nemam ništa materijalno, imam nešto što se ne može kupiti novcem, a to je sigurno puno vrednije", objasnio je Kniewald.

Za stručan savjet ili toplu riječ uvijek ima vremena. Sve kako bi olakšao dijagnozu mališanima i roditeljima, zbog čega ga obje skupine cijene. Josip, otac jednog pacijenta, za doktora Kniewalda kaže da je najbolji doktor, a njegov sin Jan dignuo je palac kako bi tu izjavu potvrdio.

Osim edukacije roditelja, svoje znanje nesebično daruje i mladim liječnicima. Volontira i na sportskim terenima.

"Ponekad nastane panika kada netko stane nakon 90 minuta trčanja zbog čega je vrlo bitno znati kako u tim situacijama postupiti", rekao je doktor Kniewald.

Više od deset tisuća djece u Hrvatskoj ima srčanu grešku. Koliko je dječjih srca pregledao, ne pamti. Ali pamti svakog mališana.

"Pamtim svaki slučaj, svaki je na svoj način. Mi svoj posao radimo sa srcem i ne lišavamo se emocija dok radimo svoj posao", objasnio je.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene