Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bogati umirovljenici plaćat će zdravstveno osiguranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljene zdravstvene reforme umirovljenici će dočekati sa strahom. U slučaju da prijedlog modela bude prihvaćen, umirovljenici s visokim mirovinama, njih oko 100 tisuća, morat će početi plaćati doprinose za zdravstveno osiguranje.

Mirovina Nete Žiković viša je od 4000 kuna. Reforma zdravstva mogla bi je stajati pristojnog dijela mjesečnih primanja s kojima se ionako teško snalazi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osigurana sredstva Dobra vijest za starije osobe: Započinje isplata nacionalne naknade Ilustracija Jezivo svjedočanstvo Zatočeni su u sobama, u neljudskim uvjetima zbog kojih umiru: "Moj je djed u bolnicu stigao žedan i gladan"

'Nemoguće je da umirovljenici riješe pitanje zdravstva u Hrvatskoj', rekla je Neta Žiković.

S njom bi se složilo i više od 150 tisuća umirovljenika čija primanja prelaze 4 ili 5 tisuća kuna, a koji bi bili uključeni u reformu koja predviđa doprinose za zdravstveno osiguranje, skuplje police dopunskog osiguranja, kao i participacije u ambulantama i bolnicama.

Doprinosi, izračunali su u Hrvatskoj stranci umirovljenika, za zdravstvo ne bi značili mnogo, no za umirovljenike bi bili pravi udar na džep, za one s 4000 kuna mirovine - 500 kuna, a za one s mirovinom od 5000 kuna i više od 700 kuna na mjesec. No, smatraju da ima i drugih načina za spas državnog proračuna.

'Porez na nekretnine nije ispravno određen. Na kraju krajeva, kad bi samo naplatili bespravnu gradnju u Hrvatskoj, našli bi puno više novca, nego što se ovdje može skupiti na doprinosima', rekao je

No reforma zdravstva, najavljuje ministar Milinović, danas - sutra zadovoljit će zaposlene, kada se smanje njihove stope doprinosa. U ostvarenje tih prognoza sumnjaju, kako zaposlenici, tako i umirovljenici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene