Gužva na riječkoj ribarnici. Zadnji je čas za kupnju bakalara kako bi ga se stiglo pripremiti za Badnjak. 'U pećnici se malo utopli, onda se ukruti, stavim ga tri dana u vodu', kaže Augustin Juras.
>> Badnjak u Slavoniji: Fiš paprikaš zamijenio bakalar
Većina uživa u jednostavnim receptima. Dobar bakalar odaju svijetla boja, peraje uz tijelo i intenzivan miris. Za taj užitak valja izdvojiti 170 kuna po kilogramu. I u restoranima je ovih dana vrlo tražen.
Mnogi će ovih dana uživati u okusima i mirisima bakalara. Nekada je bio osnovna hrana ribara Sjevernoga mora, a danas svjetski poznati specijalitet, gotovo nezaobilazan na blagdanskom stolu.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook
-
donosi Provjereno
"Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka
-
Zaštitnici hrvatskog neba
Dnevnik Nove TV doznaje kad će Rafalei sljedeći put proparati nebo. Zamjenik zapovjednika HRZ-a: "Situacija nije ista kao s MiG-ovima"
-
iz minute u minutu
Hoće li oporba uspjeti skupiti većinu u Saboru? Pojavio se novi plan u kojem ključnu ulogu ima Ivan Penava