Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luka Hodak

Odgođeno suđenje bivšm HDZ-ovom šamanu zbog pronevjere općinskog novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početak suđenja bivšem HDZ-ovom načelniku općine Saborsko Luki Hodaku, koji je sam sebe prozvao šamanom, odgođeno je zbog neopravdanoga nedolaska drugooptuženog Zvonimira Lipošćaka, kojega će policija privesti na iduće ročište.

Sutkinja zagrebačkoga Županijskog suda Daniela Kustec najavila je na današnjem ročištu da će policiji izdati nalog za dovođenjem drugooptuženog. Hodaka se tereti da je od studenog 2006. do kraja 2008. oštetio svoju općinu za gotovo pola milijuna kuna. Optužen je da je iz troškova reprezentacije općine Saborsko za sebe kupovao robu vrijednu više od 233.000 kuna, dok je dodatnih 200.000 'zaradio' na lažnim putnim nalozima.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

>> 'Šamanu' Hodaku potvrđena USKOK-ova optužnica

Nalozima za putovanja na koja nije išao opravdao je i dizanje više od 16.500 kuna gotovine s općinskoga računa. Luka Hodak odbacuje sve optužbe, a njegov branitelj Zvonimir Hodak ranije je kazao da će dokazati da je načelnik općine Saborsko novac trošio za potrebe lokalnoga stanovništva, među ostalim i srpskih povratnika, te da nije zlouporabio položaj radi svoje koristi.

Uz Hodaka optužena je i tvrtka od koje je kupovao robu općinskim novcem te njen vlasnik Zvonimir Lipošćak koji je općini ispostavio krivotvorene račune.

Hodak je u zatvoru u Lipovici, gdje od srpnja prošle godine služi kaznu od godinu i dva mjeseca zatvora zbog pronevjere gotovo milijun kuna općinskog novca 1996. Na izdržavanje kazne Hodak je upućen nakon što je karlovački Županijski sud potvrdio presudu ogulinskoga Općinskog suda koji je bivšeg načelnika osudio za pribavljanje protupravne dobiti jednoj tvrtci te nenamjensko trošenje općinskoga novca.

Hodaku je to inače bila treća osuđujuća presuda. No, zbog nedozvoljenog držanja automatske puške i smrti susjeda u indijanskom šatoru, gdje su zajedno konzumirali buniku, nije išao u zatvor jer su kazne bile uvjetne. Nakon epizode s bunikom Hodak je izbačen iz HDZ-a. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene