Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crlenjak u policiji

Bivše radnice Kamenskog zadovoljne istragom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnice Kamenskog zadovoljne su što se istrage oko nekad uspješne modne kuće konačno rješavaju.

Više od godinu dana prošlo je od kada su upozorile na kriminal u vlastitoj tvrtki. Prosvjedima i štrajkom glađu privukle su pozornost cijele Hrvatske. Poslodavac im pet mjeseci nije isplaćivao plaću, a dvije godine mirovinsko i doprinose. Tvrtka je završila u stečaju. Radnička potraživanja još nisu naplaćena.

Pročitajte i ovo Ana Knežević Što se dogodilo? Boja u spreju i čudne poruke otkrivaju detalje nestanka Ane Knežević, ali ključno pitanje ostaje neodgovoreno: "Možeš li mi ovo prevesti?" Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji

'Nadala sam se ipak da će taj sustav jednom i proraditi kako treba i nadam se da će toga još biti. Ja smatram da više ljudi stoji iza ovog', rekla je bivša radnica Kamenskog Bega Arnaut. Poslodavac ih je ostavio pet mjeseci bez plaće i dvije godine bez mirovinskog i zdravstvenog. Država je bila pasivni promatrač. Hrabre krojačice posao su odradile umjesto nje.

Nakon više od godinu dana, Bega ne radi, molbe su joj odbijene. Poslodavci žele mlađe djelatnike. Od stečaja još ni lipe. Šivaći stroj pokreće se tek za osobne potrebe. ' Imam djecu, pa treba nekome nešto napraviti, da se ne plati onda se sjedne i napravi to', ispričala je.

Nažalost, sve više je sličnih sudbina. Nakon Kamenskog mnogi su se radnici ohrabrili i upozorili na poslodavce koji krše zakone. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene