Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na LeaderShe konferenciji

Grabar-Kitarović poslala snažnu poruku o BiH te otkrila što bi poručila Putinu: "Ne smijemo zaboraviti..."

Aktualno Galerija Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na LeaderShe konferenciji. - 1 Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na LeaderShe konferenciji. - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na LeaderShe konferenciji. - 2 Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na LeaderShe konferenciji. - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na LeaderShe konferenciji. - 3 Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na LeaderShe konferenciji. - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović Galerija 1/4 >>
Snažnu poruku o BiH i ratu u Ukrajini poslala je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Sudjelovala je na LeaderShe konferenciji, koja promiče žene liderice.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na LeaderShe konferenciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Služba sigurnosti Ukrajine Ukrajinski špijuni spremaju pakao za Putina: "Moraju shvatiti da se neće moći sakriti" Vladimir Putin Sukob u Europi Putin tvrdi da je ukrajinska protuofenziva propala: Vodi se velika bitka za grad na istoku

Pritom je nosila majicu na kojoj je ilustracija i citat pokojne sutkinje američkog Vrhovnog suda, Ruth Bader Ginsburg "nikad ne podcjenjujte moć djevojke s knjigom".

Odgovorila je i na pitanje Dnevnika Nove TV što bi danas poručila ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, a osvrnula se i na Bosnu i Hercegovinu.

"Nasljednika, odnosno predsjednika Milanovića nikada ne komentiram. Doista mislim da BiH mora dobiti status kandidatkinje i da se cijeli niz ovih pitanja o kojima raspravljamo može i mora riješiti u okviru tog pristupnog procesa", kazala je bivša predsjednica u prilogu reporterke Viktorije Bednjanec.

Susrela se više puta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a na pitanje što bi mu danas poručila, Grabar-Kitarović kaže da bi ga pitala o čemu se radi.

"Pa, rekla bih mu, 'evo slušam. Reci. Da čujem u čemu je problem'. On očito, iz ovog što vidim ima, pod dojmom je da mu Zapad predstavlja prijetnju. Ne smijemo zaboraviti da je u počecima Putinove politike bila restauracija ruske moći", navodi.

"Međutim nakon ove agresije, dogodilo se upravo suprotno, dakle dolazi do širenja NATO-a, NATO će biti na granicama Rusije", dodala je Grabar-Kitarović.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene