Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK u željeznicama

Direktorica pronevjerila 2,5 milijuna eura?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK i policija na tragu su možda jednoj od najvećih krađa novca iz državne tvrtke u Hrvatskoj posljednjih godina. Kako neslužbeno doznajemo, pod istragom je bivša direktorica Agencije za integralni transport koja posluje u sklopu HŽ - a.

Osumnjičena je za pronevjeru najmanje 2,5 milijuna eura. Novac je doznajemo prebacivala na račune raznih tvrtki u drugim državama, čak i susjednoj Bosni i Hercegovini. Direktorica je smijenjena lani, kada su se pojavile prve sumnje, a nadležno ministarstvo Božidara Kalmete cijeli je slučaj prijavilo pravosudnim tijelima. Na slučaju rade i Financijski inspektorat, Porezna uprava te Ured za sprečavanje pranja novca. 

Pročitajte i ovo Ostatak kuna kod ljudi - 4 Važno je znati Građani se teško rastaju od kuna, ali od 1. siječnja na snagu stupaju nova pravila Ilustracija Cilj je skratiti putovanje HŽ kupuje nove vlakove za liniju Zagreb-Split: Do kraja 2027. bit će uloženo 100 milijuna eura

S obzirom na brojnost sumnjivih isplata i načina na koje su one realizirane, u kriminalističku obradu uključeni su i Porezna uprava te Ured za sprječavanje pranja novca, dok se isplatama u inozemstvo bavi i Financijski inspektorat.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene