Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U dogovoru s Karamarkom

Milijan Brkić otkriva zašto odlazi iz Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić rekao je u srijedu da je svoj saborski mandat stavio u mirovanje jer se maksimalno želi posvetiti radu u HDZ-u.

"Operativac sam i volim operativno raditi, što ne znači da posao u Saboru nije operativan ili zahtjevan, ali da bi stranka mogla funkcionirati ja sam se odlučio, kao i prije tri godine, svoj mandat stavit u mirovanje kako bih se maksimalno posvetio radu u stranci. Nisam toliko sposoban, kao neki, obavljati tri funkcije odjednom", rekao je Milijan Brkić novinarima nakon sastanka Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta odgovarajući na pitanja zašto odlazi iz Hrvatskoga sabora te zašto je zamrznuo svoj saborski mandat.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Ivan Penava predao liste za EU parlament Iz minute u minutu Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Dodao je i da je odluku donio u dogovoru s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

Podsjetio je da je u Hrvatski sabor izabran 2011. godine te kako je - kad je izabran za glavnog tajnika HDZ-a nakon nekog vremena - svoj saborski mandat stavio u mirovanje jer misli da ne može kvalitetno obnašati dvije funkcije, pogotovo zato što je glavni tajnik najveće političke stranke u zemlji koja ima više od 200.000 članova.

Brkić je podsjetio i da je tijekom predizborne kampanje u svojoj IV. izbornoj jedinici rekao da će svoj saborski mandat dati u mirovanje te da će umjesto njega u Sabor ići netko iz te izborne jedinice.

HDZ-ov saborski zastupnik Milijan Brkić zamrznuo je mandat i odlazi iz Hrvatskoga sabora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene