Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje kumicama

Bez produžetka roka Čović zabranjuje kumicama sir i vrhnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović nada se da će se produžiti rok o uvjetima prodaje sira i vrhnja na zagrebačkim tržnicama jer će u protivnom morati zabraniti njihova prodaja dok se ne ispune svi uvjeti.

'Nadam se da će inspekcija dopustiti produženje roka dok završimo natječaj za nabavu rashladnih vitrina. Ako ne, morat ćemo, u skladu sa zakonom, zabraniti prodaju sira i vrhnja na našim tržnicama jer nam je poštovanje zakona na prvome mjestu', rekao je Čović nakon sastanka s voditeljima podružnica Zagrebačkog holdinga odgovarajući na pitanje novinara o izjavi ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića da Zagrebačkom holdingu prijeti kazna i optužni prijedlog jer u zakonski danom roku nije poduzeo potrebne mjere da osigura uvjete prodaje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kraj jedne tradicije Kumice ne žele vitrine: 'Kantice su dio šarma' Slika nije dostupna Ljute zbog novih pravila Majka premijerke kumici: To vodi SDP, ona se neće miješati

>> Milinović: Kumice bi trebale prosvjedovat ispred Holdinga

Istaknuo je da je za provedbu te odluke potrebno oko dva milijuna kuna, što danas nije lako uložiti, pogotovo zato što podružnica Tržnice Zagreb posluje u otežanim uvjetima.

Čović je rekao kako tom problemu ne treba pristupati s previše strasti, pri čemu je dodao da je svima interes bio da se nađe rješenje bez takvih potresa. 'Da je inspekcija pokazala još malo tolerancije, ne bismo bili tu', rekao je, dodajući da će inspekcija, pokaže li se da su prekršili bilo kakav propis, 'poduzeti potrebne radnje'. Istaknuo je da su mogli biti 'brži u proceduri da je bilo malo više sluha i malo manje želje da se od toga napravi politički incident'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene