Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljute zbog novih pravila

Majka premijerke kumici: To vodi SDP, ona se neće miješati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo je sa sirom umotanim u krpe i prozirne najlone. Već od sutra mliječni će se proizvodi moći prodavati jedino rashlađeni.

Za ponedjeljak je najavljen veliki prosvjed, ako bude potrebno krenut će i prema Markovu trgu, a već razmišljaju i o sindikalnom udruživanju. Dobre kumice malo su ljute na Europsku uniju, a i hrvatsku vlast.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vraćanje loptice Milinović: Kumice bi trebale prosvjedovat ispred Holdinga Slika nije dostupna Kraj jedne tradicije Kumice ne žele vitrine: 'Kantice su dio šarma'

'U 8 sati ide prosvjed iz Križevaca. Doći ćemo na tržnicu, a sigurno ćemo krenuti i prema Saboru', rekla je Danica iz Križevaca. 'Vjerojatno ćemo tamo nešto bacati, možda malo sira i vrhnja. Jaja nećemo, njih je šteta', rekla je Danica iz Velikog Trgovišća. 'Premijerku bih gađala ako mi se nađe na meti', rekla je Ana iz Križevaca.

I premijerka ima svoju kumicu

Kažu kumice, najradije bi pogodile svakoga pomalo. Poznato je i da premijerka Jadranka Kosor ima svoju kumicu na Dolcu. 'Godinama već kupuje sir, baš joj je jučer bila majka ovdje. Premijerka dođe kad je slobodna, a unazad mjesec dana sigurno nije bila. Rekla sam njezinoj majci da kaže nešto gospođi Jadranki, da nešto poduzme. A njezina majka je rekla da nema pojma o tome te da to vodi SDP, a ona se u to neće miješati', rekla je jedna od kumica.

>> Drama na tržnicama: Kumice protiv vitrina

S obzirom da su im prava sve narušenija jer su im nedavno rekli i da će jaja prodavati na vagu, a ne više po komadu sada već razmišljaju i o osnivanju sindikata. 'Ja bih bila predsjednica sindikata kad bi me dobro plaćali. Zašto ne bi lajala, kako i oni lažu tako bih i ja nešto izmislila', rekla je Kata iz Križevaca.

Kumice kažu da su ih inspektori najviše uvrijedili kad su im rekli da su neuredni. 'Da smo mi neuredni! Pa kao da je netko umro od našeg proizvoda.' Vrućina se rješavaju kišobranima i suncobranima, baš kao što su to radile i njihove praprabake prije 160 godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene