Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rajski, ali bespravni vidikovac

Sagradio toranj iz snova od 34 metra, no on se upravo ruši: "Osjećao sam se kao da sam u raju"

Ruka pravde sustigla je 73-godišnjaka iz Križevaca zbog bespravne gradnje. Ne bilo kakve gradnje, jer on je svoj toranj od 34 metra sanjao, ozbiljno shvatio taj san i toranj sam izgradio. Toranj iz snova se upravo ruši. Detalje ima Anja Perković.

Ruka pravde sustigla je 73-godišnjaka iz Križevaca zbog bespravne gradnje. Ne bilo kakve gradnje, jer on je svoj toranj od 34 metra sanjao, ozbiljno shvatio taj san i toranj sam izgradio. Toranj iz snova se upravo ruši. Tri godine se gradio i stajao više od 66 tisuća eura.

Valent Štefojić iz Križevaca ispričao je kako je jedne noći dok je bio bolestan sanjao toranj. Oporavio se, kaže, kada ga je gradio. 

"Osjećao sam se kao da sam u raju", kazao je. Rajski vidikovac djelo je ruku 73- godišnjeg gospodina Valenta iz Križevaca, od temelja do zvonika za koji nije imao građevinsku dozvolu. Niti ju je tražio.

Valent Štefojić kaže da su mu rekli da naprav toranj i da onda budu napravili građevinsku. 

"Nitko nije došao dok ga nisam kompletno napravio. Inspektorica mi je rekla dda nisu imali auto da dođu. Rekla mi je da mogu napraviti tri etaže, a to je bilo devet etaža...". 

Susjedi su godinama pratili kako se toranj podizao, etažu po etažu. Fascinantno im je što je susjed, inače stolar po struci, napravio sve sam. Susjed Stjepan asciniran je kako je Valent sve sam napravio. "To je volja".

Pročitajte i ovo Mirovine analiza prijedloga mirovinske reforme Opasnost kakve nema nigdje u svijetu ili inovacija Hrvatske koja će povećati mirovine? "Neki su prijedlozi promjena prošli ispod radara..."

Ideja je bila jasna. Svaka etaža imala bi svoju rasvjetu i to bi bio pravi ukrasni toranj. U Majurcu kraj Križevaca nekima je žao. Ivica kaže da je Valent to napravio sebi za dušu i da toranj nije bio smenja. Stjepanu je također žao, jer se susjed trudio. 

Državni inspektorat poručio je da je građevinska inspekcija još 2019. godine izdala rješenje o uklanjanju pet etaža tornja koji su se gradili bez građevinske dozvole. Nakon tri novčane kazne rušenje tornja je krenulo. Uklonit će se na njegov trošak, a iz županije su za Dnevnik Nove TV odgovorili da od 2019. do danas nikada nije zatražio dozvolu. I tako se doslovno srušio - još jedan san koji je stajao više od 80 tisuća eura.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene