Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebna analiza i plan

Bernardić: Privatizacija komunalnih usluga ne dolazi u obzir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u zagrebačkog Gradskoj skupštini Davor Bernardić izjavio je danas kako je cilj SDP-a zaštita radnika od otpuštanja i zaštita građana od povećanja cijena komunalnih usluga te će na tome ustrajati u procesu restrukturiranja Zagrebačkog holdinga.

Bernardić je kazao da su o tome razgovarali sa sindikatima.

'Privatizacija komunalnih usluga koje građani ne mogu uzeti drugdje na tržištu odnosno gdje postoji prirodni monopol, što se tiče SDP-a, ne dolazi u obzir', rekao je Bernardić na konferenciji za novinare u pauzi sjednice Gradske skupštine koja na dnevnom redu ima točku o restrukturiranju Zagrebačkog holdinga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sjednica gradske skupštine Bandić najavio niže cijene odvoza otpada, parkinga i prijevoza Slika nije dostupna Prazna blagajna Bandić: 'Nemojte kuriti, idemo raditi'

>> Bandić: Do kraja godine treba srediti stanje u komunalnom redarstvu

Podsjetio je da je SDP na prošloj sjednici Gradske skupštine predložio amandman kako bi se dostavila analiza stanja Holdingovih podružnica i plan restrukturiranja jer se samo na temelju analize i plana mogu donijeti ispravne odluke, ali je njihov amandman skupštinska većina odbila.

Istaknuo je da se SDP i prije zalagao za restrukturiranje Holdinga podsjetivši da su stavili stručnjake i u nadzorni odbor i u skupštinu Zagrebačkog holdinga jer smatraju da je jedini pravi put za Holding profesionalizacija kako bi se stabiliziralo njegovo poslovanje.

'To je jedina šansa za Grad Zagreb', rekao je i dodao da traba ući u novi investicijski ciklus te koristiti sredstava strukturnih fondova Europske unije, boriti se na tržištu energenata i stvoriti mapu gradskih projekata.

Ustvrdio je da u Hrvatskoj i Zagrebu treba pripremiti projekte tako da imaju riješenu komunalnu infrastrukturu, imovinsko-pravne odnose i sve uvjete kako bi se znalo što i kako će se graditi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene