Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prazna blagajna

Bandić: 'Nemojte kuriti, idemo raditi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik danas je na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine izjavio da Grad Zagreb nema potrebne milijarde za ulaganje u gradske objekte, ali ističe kako neće odustati od potrebnih rekonstrukcija.

'Ne možemo ulagati milijarde kuna u gradske objekte jer nema novca', rekao je Bandić. Najavio je da će se u Domu sportova najprije sanirati krov i staviti u funkciju sjevernu tribinu Dinamovog stadiona, a nastojat će se natkriti još dvije tribine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predizborni trik ili ... VJEROVALI ILI NE... Nekim stanovnicima Hrvatske od idućeg mjeseca pojeftinjuje voda Slika nije dostupna Sjednica gradske skupštine Bandić najavio niže cijene odvoza otpada, parkinga i prijevoza

'To korespondira s vremenom, a sve ostalo je megalomanija', dodao je.

Na neizostavno pitanje koje je postavio Nenad Matić (HSLS), a vezano je uz dovršenje maksimirskog stadiona odgovorio je kako ga nije on projektirao, a u Zagrebu još nisu riješeni ni Kongresni centar, žičara, tramvaj do zračne luke...

Alen Ostojić (HSLS) pitao je što će biti s turistički potencijalnim Gradom mladih Granešina koji je pod upravnom Holdingove podružnice 'Vladimir Nazor', a više nije u stanju sam razvijati programe. Bandić je odgovrio pitanjem:

'Negdje sam pročitao da je Grad mladih zapušten, devastiran i prepušten sam sebi, no kad sam ga posjetio, vidio sam nešto drugo. Živimo li u dva Zagreba?', ali složio se da u Granešinu treba i dalje ulagati.

Bandić: Ni s kim ja neću ići u koaliciju, drugi će ići u koaliciju s Bandićem

Andrija Mikulić (HDZ) pitao je u čijem su vlasništu parcele u Resniku na kojima se planira gradnja Centra za gospodarenje otpadom i koliko će to koštati gradski proračun 'kako ne bismo plaćali opet više, kao što je to bio slučaj s Branimirovom'.

Podsjetio je da su se vijeća gradskih četvrti Peščenice i Donje Dubrave negativno očitovale o tom prijedlogu i rekao kako nije u redu uvjetovati njihov pristanak gradnjom kanalizacije ili vodovoda.

'Bio sam u Resniku nedavno kad se otvarao vodovod za 250 obitelji. To se poklopilo. Radit ćemo ondje i školu i vrtić. To su prioriteti, a sad me prozivate da to činim iz političkih razloga. Pa ja i želim da me ljudi po tome upamte, da sam riješio njihov problem. Napadaju me i za fontane, a sad i za vodovod. Zašto vi niste to ranije riješili?', odvratio je Bandić. Dodao je da mišljenje gradske četvrti ne obvezuje ni Gradsku upravu niti gradonačelnika.

'I Branimirova cesta će biti probijena, no nije točno da je 2.500 eura plaćeno po kvadratu. Dio smo probili ranije kako bismo prisilili ostale da prodaju', dodao je Bandić.

'Nemojte kuriti, idemo raditi', poručio je Mikuliću koji je ustvrdio da je HDZ-u stalo da se taj problem riješi, a da u vijeću gradskih četvrti projekt koče iz SDP-a i s Bandićeve liste.

VIDEO 'Spavači' na ustoličenju: Umorni Dačić i Bandić zadrijemali u crkvi

Upitao je Bandića zašto vodovod ne gradi u Brezovici ili u Vukomercu, a Bandić mu je odgovorio kako je ondje pojeo više ćevapa i sagradio više ulica, postavio plinskih i drugih cijevi nego što će Mikulić da bude gradonačelnik 20 godina.

Davor Bernardić (SDP) spočitnuo je Bandiću da kampanja za odvojeno odlaganje otpada 'Stavi pravu stvar na pravo mjesto' traje već mjesec dana, a još uvijek građani ne znaju gdje se može odvojeno prikupljati otpad. Kada će se to riješiti i kad počinje gradnja Centra za gospodarenje otpadom, zanimalo je Bernardića.

Upitao je i zašto Grad u Sesvetama prodaje zemljište po 80 eura, a kupuje po 300 eura, ustvrdivši da za to treba tražiti nove procjene.

'To su najjeftinije političke floskule. Znate li tko je strijeljao bez dokaza? Riječ je još gora. Nemojte to raditi. Zašto na presici niste iznijeli obrazloženje? To nije fer', rekao je Bandić Bernardiću vezno uz prodaju zemljišta. Poručio je i da će mu 'sve oprostiti' ako je sada sretan što je Grad Zagreb dobio svoja decentralizirana sredstava od države.

Margareta Mađerić (HDZ) upitala je kada će se potpisati kolektivni ugovor s djelatnicima u predškolskom odgoju i ustanovama u kulturi, te zašto im se prijeti neisplatom plaća.

'Po cijenu života, a ne samo mandata, neću odustati od dvije stvari - da više nikada ne dijelimo ono što nismo zaradili i da se honorira nerad. Kad to riješimo bit ćemo Švicarska, Njemačka ili Japan. Kad si na vlasti, treba nešto riješiti, a ne otići s vlasti podvijena repa. Možda ću dobiti protiv sebe nekoliko tisuća ljudi, ali dobit ću nekoliko stotina tisuća, među kojima i blagajnicu koja mjesec dana radi za 2.700 kuna', rekao je Bandić.

Mario Župan (HDZ) zamjerio je što Grad Zagreb premalo potiče obrtništvo i poljoprivredu iako 50 posto proizvoda povrtlara završava na Dolcu.

'Grad daje potporu za poljoprivrednike i ponosni smo na Dane cvijeća, Dane jagoda.. Prednjačimo po poticajnim mjerama i za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju. Moji pogledi ne završavaju samo na Sljemenu', odgovorio mu je Bandić.

Alen Ostojić (HSLS) zatražio je od Bandića da Grad Zagreb postavi spomen ploču Vladi Gotovcu u znak sjećanja na njegov govor prije više od dva desetljeća pred zgradom bivše V. vojne oblasti, a Bandić mu je odgovorio da se o tome treba dogovoriti sa Gotovčevom ženom Simonom.

'Često sam u Rimu gdje se sastajem sa Simonom Gotovac, pa će neki reći da sam bolestan i da se idem ondje liječiti. Razgovarao sam s njom o spomen ploči, jer Vladin govor treba ostati zabilježen ne samo na vrpcama nego i kao znamen. Kako ona bude željela, tako ćemo i napraviti', poručio je Bandić. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene