Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O uštedama

Bauk: Kada dovoljno uštedimo moći ćemo si priuštiti vodu s okusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bauk je rekao da će se dalje štednje ostvariti na način da se smanje voditeljska mjesta u tijelima državne uprave.

Najveća ušteda koju smo napravili u ovoj godini je postignuta razmjenom podataka sa HZZO umrlim osobama koju procjenjujemo na oko 12 milijuna kuna na godišnjoj razini, a to isto radimo i sa zavodom za mirovinsko osiguranje.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama" HZZO Traže očitovanje HZZO reagirao na sramotan slučaj u zagrebačkom zdravstvu

Znači nije direktno iz našeg proračuna ali jesu sredstva poreznih obveznika, rekao je ministar uprave Arsen Bauk koji je danas u Vukovaru otvorio 2. Međunarodnu konferenciju na temu Razvoj javne uprave.

>> Doznajte kako uštedjeti na struji i do 1.000 kuna!

Rekao je i da će se dalje štednje ostvariti na način da se smanje voditeljska mjesta u tijelima državne uprave i to na plaćama na tim mjestima. "I naravno kada dovoljno uštedimo moći ćemo si priuštiti vodu s okusom", rekao je Bauk dodajući da su njegovi troškovi reprezentacije na nuli i da sve plaća sam.

Uspoređujući aktualnu Vladu sa Vladom Jadranke Kosor Bauk je rekao da je mjerljivo smanjenje proračuna za 3,5 milijarde kuna što znači da država manje troši. "Kao što vidimo uvođenjem sustava OIB-a Porezna uprava će uspjeti naplatiti više poreza od onih koji ga imaju i koji ga nisu prijaviliu prethodnom razdoblju kada su isti zakoni bili na snazi, a nisu se provodili. Očito je bilo onih troškova kojih se nisu mogli odreći osim vode što je bila dosta simbolična stvar ali mislim da je to na kraju bili ismijano na nekakav način",  rekao je Bauk

"Sve uštede na štetu građana"

Konferenciji u Vukovaru prisustvao je sindikalist Vilim Ribić koji je istakao da su sve uštede, koje se sada vode, na štetu građana.

"Treba se prisjetiti da je u smjernicama Vlade u sljedeće tri godine predviđeno smanjivanje javne potrošnje, inače jedna od najnižih u EU relacijama, sa 41 na 37 BDP-a. Sve reforme koje će pokušati raditi ova Vlada su troškovne kojima je jedini cilj smanjiti troškove na štetu građana i na štetu javne usluga koje iz javne uprave građani uživaju", rekao je Ribić. (VLM Agencija)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene