Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kupujmo Hrvatsko' u Zagrebu

Bandić: Ne komentiram ankete jer nisam kandidat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovogodišnja akcija Hrvatske gospodarske komore 'Kupujmo hrvatsko', u kojoj svoje proizvode predstavlja 297 tvrtki i proizvođača, održava se danas na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević izjavio je na akciji kako nije riječ o političkom događaju, nego želji da se promoviraju kvalitetni hrvatski proizvodi. Kad takvih proizvoda bude više, nećemo govoriti o ekonomskoj krizi, kazao je. Vidošević je ocijenio da je u javnosti stvoren pritisak prema toj akciji, no naglašava da nije riječ o političkoj akciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U utrci Antunović i Bandić Četiri kandidature za čelnog čovjeka zagrebačkog SDP-a Slika nije dostupna Kajin ne odustaje od kandidature 'Ja sam bio uz narod, drugi uz Tuđmana ili nigdje'

Na upita novinara koristi li akciju radi svoje promocije kao predsjednički kandidat, odgovorio je da to nije tako, te istaknuo kako istraživanja Komore pokazuju da 87 posto potrošača u Hrvatskoj preferira domaće proizvode. Predsjednik HGK Nadan Vidošević najavio je da će se akcija 'Kupujmo hrvatsko' nastaviti.

Bandić ne želi odgovarati na pitanja o predsjedničkim izborima

Na akciji je sudjelovala i potpredsjednica Hrvatskog sabora Željka Antunović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te drugi uglednici iz političkog, gospodarskog i javnog života. Gradonačelnik Milan Bandić nije želio odgovarati na pitanja o predsjedničkim izborima. Dometnuo je da ne može komentirati istraživanja o popularnosti predsjedničkih kandidata jer se nije kandidirao.

Na novinarska pitanja o političkom kontekstu akcije 'Kupujmo hrvatsko' Antunović nije odgovorila, nego je istaknuvši priznanje proizvođačima izvornih i kvalitetnih hrvatskih proizvoda i kazala da su oni danas istinske zvijezde, a ne političari. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene