450316
450316
450316
450316
450316

JE LI BANDIĆ PREVARIO RODITELJE? 'Molim vas, pa da je i 3500 kuna zar je to malo u ovoj situaciji'

  • , 15.09.2016., 15:55
  • Autor:
  • komentara

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je potvrdio da će novčana pomoć za majku odgojiteljicu u Zagrebu u bruto iznosu biti jednaka neto iznosu prosječne mjesečne plaće u Hrvatskoj, što znači da majke odgojiteljice neće u neto iznosu primati 5868 kuna, već 3206 kuna.

 
 
 
 
Za status odgojiteljice manje od 5686 kuna (Video: Dnevnik Nove TV)
Za status odgojiteljice manje od 5686 kuna (Video: Dnevnik Nove TV)

Na službenim internetskim stranicama Grada Zagreba navodi se kako je Odluka o novčanoj pomoći za majku odgojiteljicu u Zagrebu stupila na snagu 8. rujna, čime se jednom od roditelja koji brine za najmanje troje djece omogućuje ostvarivanje mjesečne financijske pomoći u visini prosječnog iznosa mjesečne plaće u Hrvatskoj, odnosno 5.686 kuna bruto.

Taj bruto iznos bit će umanjen za doprinos za mirovinsko osiguranje, porez i prirez, tako da će neto primitak iznositi 3.206 kuna.

Bandić je na pitanje novinara hoće li se Zagrepčani sada osjećati prevareni jer je u izbornoj kampanji govorio da će primati 5686 kuna, odgovorio kako ga "novinari neće svaditi s građanima" i ustvrdio da je on uvijek govorio o bruto iznosu novčane pomoći.

"Molim vas, pa da je i 3500 kuna, zar je to malo u ovoj situaciji kada ljudi nemaju za osnovni život", rekao je Bandić i naglasio da Zagreb jedini u Hrvatskoj dodjeljuje tu pomoć roditeljima. Također, Zagreb je jedini grad u Hrvatskoj koji pomaže roditeljima s 1600 kuna za prvo dijete, 3600 kuna za drugo i 9000 kuna za treće dijete, do navršene šeste godine djetetova života.

Najavio da će, ako bude imao utjecaja na novu Vladu, njegov Klub zastupnika u Saboru tražiti da se u državnom proračunu nađu novci za besplatne udžbenike i status majke odgojiteljice za sve u Hrvatskoj. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se