450296
450296
450296
450296
450296

Bandić poručio Mostu i HDZ-u: I da hoće, ne mogu me zaobići

  • , 15.09.2016., 13:42
  • Autor:
  • komentara

Zagrebački gradonačelnik i čelnik Koalicije za premijera Milan Bandić na medijske je spekulacije o tome da ga Most ne želi u novoj Vladi poručio kako ga Most i HDZ "i da hoće, ne mogu zaobići".

 
 
 
 
Bandić: Neka vlada od Hrvatske napravi što sam ja napravio od Zagreba (Dnevnik.hr)
Bandić: Neka vlada od Hrvatske napravi što sam ja napravio od Zagreba (Dnevnik.hr)

Novinari su Milana Bandića na Trgu bana Jelačića, gdje je sudjelovao na jubilarnom 4000. nastupu Zagrebačkih mažoretkinja, pitali je li Most uvjetovao suradnju s HDZ-u time da on ne sudjeluje u novoj Vladi. "Ne znam, ne bih se time bavio. Želio bih da nova Vlada za osam godina efikasno napravi od Hrvatske ono što sam ja u Zagrebu napravio u 16 i pol godina. I da hoće, ne mogu me zaobići", rekao je Bandić.

Na upit jesu li ga nakon izbora kontaktirali iz HDZ-a, Bandić je odgovorio da "kontakti uvijek postoje", a što se tiče razgovora s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem, kazao je novinarima da se strpe. "Kada budemo nešto razgovarali i dogovorili, onda ćemo i to objaviti", rekao je.

Što se tiče njegovih eventualnih uvjeta za suradnju, Bandić tvrdi da ga interesira samo provedba nekih njegovih projekata poput statusa majke odgojiteljice i besplatnih udžbenika.

"Nije uvjet nego preporuka da se to napravi jer je to u interesu građana ove zemlje", dodao je i najavio da će njegov Klub zastupnika tražiti da se u državnom proračunu osigura novac za besplatne udžbenike i majke odgojiteljice.

Bandić je također ustvrdio da će njegov Klub zastupnika, iako je osvojio samo dva mandata na izborima, što nije dovoljno za osnivanje Kluba, imati puno više članova. "Strpite se, polako. Ima ih pet, a ne tri", rekao je Bandić novinarima. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se