Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Idući korak - tjeralica

Sud odobrio Bajićev zahtjev - istražni zatvor za Hernadija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački županijski sud potvrdio je zahtjev za određivanjem zatovra za predsjednika Uprave mađarskog MOL-a Zsolta Hernadija.

Državno odvjetništvo poslalo je prethodno na zagrebački Županijski sud zahtjev za određivanjem istražnog zatvora za predsjednikom Uprave mađarskog MOL-a Zsoltom Hernadijem.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Slika nije dostupna Bajić razmatra opcije Hernandi se opet nije odazvao pozivu USKOK-a na ispitivanje

'Po prijedlogu USKOK-a sudac istrage je odredio istražni zatvor protiv Zsolta Hernadija, predsjednika uprave mađarske naftne kompanije MOL. Istražni zatvor je određen zbog opasnosti od bijega obzirom da iz dosadašnjeg tijeka istrage proizlazi da je USKOK u dva navrata putem međunarodne pravne pomoći zatražio ispitivanje Zsolta Hernadija preko mađarskih pravosudnih tijela, kojim zamolnicama nije udovoljeno s obrazloženjem da se radi o zaštiti nacionalnih interesa Mađarske', stoji u priopćenju Županijskog suda u Zagrebu.

Kako je Sud odobrio zahtjev, to sada znači da bi čelnik mađarske naftne kompanije, mogao postati lice s međunarodne Interpolove tjeralice.

Nakon što su početkom srpnja pokrenuli istragu u DORH-u su Hernadiju zaprijetili Europskim uhidbenim nalogom.

>> Hernadi se opet nije odazvao pozivu USKOK-a na ispitivanje

Podsjetimo, Hernadija hrvatska strana sumnjiči da je podmitio bivšeg premijera Ivu Sanadera, a ne bi li Mađarska zauzvrat dobila upravljačka prava u Ini. Hernandija je na ručku sa bivšim premijerom Sanaderom snimila i nadzorna kamera, no okolnosti oko tog ručka i dan danas su nepoznate. Hernadi se na sve dosadašnje pozive iz USKOK-a nije odazvao, a Mađari su ga odbili ispitati video linkom, pozivajući se na zaštitu nacionalnih interesa.  Prema neslužbenim informacijama, posljednji poziv za saslušanjem u svojstvu osumnjičenika mađarski tužitelji nisu mu niti uručili.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene