Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bajić razmatra opcije

Hernandi se opet nije odazvao pozivu USKOK-a na ispitivanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Uprave mađarskog MOL-a Zsolt Hernadi opet se nije odazvao pozivu USKOK-a na ispitivanje oko optužbi da je, navodno, podmitio bivšeg premijera, ne bi li Mađari zauzvrat imali prevlast u INI. Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, koji je Hernadiju zaprijetio i Europskim uhidbenim nalogom, sada razmatra druge opcije.

Gužva je bila ispred ureda hrvatskih tužitelja. No, mađarski jezik nije se mogao čuti. Predsjednik Uprave MOL-a, Zsolt Hernadi, na USKOK-ova vrata nije došao. Poziv za ispitivanjem, neslužbene su informacije, mađarski mu tužitelji nisu niti dali. Pokrenutu istragu ignoriraju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Idući korak - tjeralica Sud odobrio Bajićev zahtjev - istražni zatvor za Hernadija Slika nije dostupna Ponovno pokrenuta istraga Ogluši li se na poziv USKOK-a, Hernadiju prijeti europski uhidbeni nalog!

Hrvatska strana pak, sumnjiči ga da je, navodno, podmitio bivšeg premijera, ne bi li Mađari zauzvrat dobili upravljačka prava u INI. U cijeloj su priči, ostale nepoznate okolnosti njegovog ručka s Ivom Sanaderom.

>> NAJBOGATIJI Mađar i suvlasnik MOL-a stigao na pregovore s Vladom

Odbijenica koju su mađarski kolege poslali Zagrebu nije prva takva, i ranije su odbijali zahtjev za njegovim ispitivanjem video linkom, kao i da ga se sasluša u Budimpešti, pozivajući se na zaštitu nacionalnih interesa.

Interese kompanije brane i u MOL-u. Ne odgovaraju na naš upit o konkretnim razlozima Hernadijeva nedolaska, već nude šturi odgovor: 'Dioničari i javnost će biti informirani o razvoju situacije. Za sada nema nikakvih promjena'.

Sve bi trebali promijeniti Mladen Bajić i njegovi tužitelji, čiji se potez očekuje.  Početkom srpnja Hernadiju su zaprijetili Europskim uhidbenim nalogom. Sada, doznajemo, odlučuju šalju li u Mađarsku novi poziv za obavijesnim razgovorom ili će od nadležnog suda tražiti određivanje istražnog zatvora. Što bi značilo da bi čelnik mađarske naftne kompanije, mogao postati lice s međunarodne, Interpolove tjeralice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene