Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinuti blizinom nuklearke

Austrija od Hrvatske traži da pristupi inicijativi za zatvaranje NE Krško

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sastao se s predstavnicima skupine prijateljstva Austrija-Hrvatska austrijskog parlamenta na čelu s Oswaldom Klikovitsom, a razgovaralo se o bilateralnoj suradnji Hrvatske i Austrije, pristupnim pregovorima Hrvatske s EU-om te nuklearnoj elektrani Krško, doznaje se iz službenog priopćenja.

Izvijestivši Klikovitsa o poduzetim zakonodavnim aktivnostima vezanima za poglavlje 23 pristupnih pregovora o pravosuđu i temeljnim pravima, Bebić je naglasio kako je Hrvatska Austriji iznimno zahvalna na ustrajnoj potpori, prijateljstvu i osloncu tijekom teških pristupnih pregovora.

Prema saborskom priopćenju, Klikovits je kazao da Austrija čvrsto podupire Hrvatsku, što je potvrdio i nedavni posjet austrijskog vicekancelara i ministra vanjskih poslova Michaela Spindeleggera zajedno sa slovačkim ministrom vanjskih poslova Mikulašom Dzurindom Zagrebu, kada su vrlo snažno poduprli završetak pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom. Klikovits je poručio da će austrijski parlament po sklapanju Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji pristupiti brzoj ratifikaciji.

Članovi austrijske parlamentarne skupine prijateljstva Herald Grosz i Christian Hoebart izrazili su zabrinutost austrijskih pokrajina Koruške i Štajerske blizinom NE Krško, uputivši molbu da se Hrvatska priključi inicijativi za njeno zatvaranje i okrene alternativnim izvorima energije. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Slika nije dostupna Došli pred nuklearku Zelene stranke traže zatvaranje NE Krško

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene