Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arsen Bauk:

'Prijedlog MOST-a prihvatilo je tijelo HDZ-a koje za to nije ovlašteno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Arsen Bauk samo je jedan u nizu onih koji su se o trenutnoj političkoj situaciji oglasili putem nekog društvenog medija.

Prepirke članova koalicije Hrvatska raste, Domoljubne koalicije i Mosta na društvenim medijima se nastavljaju. Posljednji u nizu onih koji su imali nešto za reći je ministar uprave Arsen Bauk koji se odlučio oglasiti putem Facebook statusa.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

A njegov status uslijedio je nakon što je Aleksanda Kolarić na Twitteru poručila da je 'Milanović pregazio Glavni odbor, najviše tijelo SDP-a, kao plitak potok' kada je Boži Petrovu ponudio mjesto premijera. Iz SDP su poručili da je odluku o nastavku pregovora donijelo Predsjedništvo stranke. A evo što je o svemu napisao Bauk:

'Člankom 37a, stavak 3 Statuta Hrvatske Demokratske zajednice, točka d, Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice odlučuje o izbornim i poslijeizbornim koalicijama. Zaključak o prihvaćanju prijedoga MOST-a u ponedjeljak donijelo je Predsjedništvo HDZ-a za koje bi se moglo reći da je za to neovlašteno tijelo. Dapače, u članku 37. Statuta HDZ-a stavak 1. točka a stoji da raspravlja i odlučuje o političkim pitanjima, osim o onima koja su izrijekom stavljena u djelokrug drugih središnjih tijela HDZ-a. Dakle nisu mogli niti raspravljati o tome (to bi bilo malo oštrije tumačenje te odredbe). Ovlast predsjedništva je pak da raspravlja i odlučuje o tekućim dnevnopolitičkim pitanjima. Ako je to to, onda je slična ovlast definirana i člankom 49. točkom 3. Statuta Socijaldemokratske partije Hrvatske kao ovlast Predsjedništva SDP. Dakle ne vidim dalju potrebu o raspravi o mehanizmima odlučivanja u političkim strankama', poručio je.

Člankom 37a, stavak 3 Statuta Hrvatske Demokratske zajednice, točka d, Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice...

Posted by Arsen Bauk on Wednesday, 16 December 2015

'Gospodin Milanović, premijer u odlasku, još jednom je zaprepastio hrvatsku javnost'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene