Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ANKA MRAK TARITAŠ

Anka Mrak Taritaš: "Danas je umro HNS kakav poznajem. Možda će stvoriti neki drugi HNS za neke druge ljude"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anka Mrak Taritaš gostovala je u Dnevniku Nove TV, gdje je s njom o stanju u HNS-u razgovarao Mislav Bago.

Gošća Dnevnika Nove TV, Anka Mrak Taritaš, progovorila je o najaktualnijim političkim zbivanjima koja su usko vezana uz HNS, stranku čiji je Mrak Taritaš još uvijek član.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Rekorderi Tko je u Saboru radio, a tko odmarao? Statistika je neumoljiva: "Neki misle da su lusteri, ja nisam i neću biti" Gužve zbog uzimanja uzoraka na hripavac Najveća zaraza od 1980. Mrak Taritaš upozorava da imamo ozbiljnu epidemiju hripavca: "Umjesto testova trebali smo kupiti cjepivo"

"Ja sam od 2012. u HNS-u, ali je puno duže pripadnosti idejama i politikama koje su vođene u HNS-u. Zatvarajući vrata zatvorila sam taj dio života. Ja idem dalje, a taj HNS u kojem sam bila nažalost više ne postoji. Bila sam tužna, bilo mi je jako teško o tome govoriti. HNS je bio važan u mom životu, zahvaljujući njemu uspjela sam dvaput ući u Sabor. Bila sam dobra ministrica, jednako tako sam odradila dobru kampanju. Osjećam da je jednostavno to tako trebalo biti, da je to jedan drugi HNS i olakšanje da svatko ide svojim putem dalje", rekla je Mrak Taritaš, dodajući da se i na sjednici Središnjeg odbora oprostila s prijateljicama i prijateljima.

"Rekla sam im da im želim svu sreću u tom zaokretu od 180 stupnjeva i da ne mislim da je to dobro i u tome ne želim sudjelovati", kaže Mrak Taritaš.

Ona ne vjeruje u riječi Predraga Štromara da će nakon izbora imati jak HNS koji neće nestati. "Na žalost u to ne vjerujem, ali želim im svu sreću. Mislim da neće uspjeti, danas je HNS kakav poznajem umro. Možda će stvoriti neki drugačiji HNS za neke druge ljude i s drugim ljudima", izjavila je za Novu TV.

Mrak Taritaš tvrdi da je za pregovore Ivana Vrdoljaka  s HDZ-om doznala tek u ponedjeljak, dan nakon drugog kruga lokalnih izbora. Na pitanje kako to da ga nije ranije pitala jesu li istinite glasine da pregovara s HDZ-om, Mrak Taritaš kaže da je bila u dugoj i teškoj kampanji i da je bila uvjerena da do te suradnje neće doći.

"Vrdoljak mi je rekao da sam bila u teškoj kampanji i da me nije htio uznemiravati s takvim informacijama", kaže Mrak Taritaš.

Na pitanje vjeruje li da Vrdoljak zaista napušta politiku i odlazi u mirovinu, Mrak Taritaš kaže: "Kad se jednom bavite politikom onda vas ona zarazi i ne možete otići iz politike. Tako vjerujem da će se i on vratiti".
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene