Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plin neće poskupjeti?

Plenković o cijeni plina: ''Idem za tim da se ispuni nalog koji sam dao ministru''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković odgovorio je novinarima na pitanje je li riješen problem oko cijene plina, odnosno hoće li cijene rasti.

Premijer Andrej Plenković danas se obratio okupljenima na konferenciji ''Demografija - refleksije za mirovinski sustav'' nakon čega je odgovarao na novinarska pitanja. A jedno od njih ticalo se i odluke o povećanju cijene plina koju Vlada treba donijeti do srijede.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno"

Novinare je zanimalo je li riješen problem, odnosno hoće li cijene rasti, a Plenković je rekao da su njemu osobno neobične bile spekulacije o porastu cijena za 20 ili 23 posto.

''Dakle, jasan nalog koji sam ja dao nadležnom ministarstvu je da se naprave maksimalni napori kako se cijena plina ne bi povećala za građane i za potrošače. Mislim da smo vrlo kvalitetnim, detaljnim pregovorima sa svim akterima koji sudjeluju u tom procesu došli u situaciju da ćemo cijenu plina definirati prema glavnom opskbljivaču, dakle HEP-u, koji onda kasnije prodaje prema drugim opskrbljivačima u javnoj mreži, i napraviti takvom da građani neće osjetiti uopće bilo kakvo povećanje cijene plina. Našli smo način kako da margine i marže koje postoje na drugim stavkama smanjimo neovisno o povećanju cijene plina na europskom tržištu. Prema tome idem za tim da ono što sam dao nalog ministru Doborivću i njegovim kolegama u odluci Vlade ispunim'', poručio je premijer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene