Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijena ostaje ista

Čikotić o naporima koje su poduzeli kako bi spriječili značajno poskupljenje plina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Čikotić govorio je o naporima koje su poduzeli kako bi spriječili značajno poskupljenje plina.

U utorak poslijepodne trebala bi biti donesena odluka o cijeni plina, a premijer Andrej Plenković poručio je kako će cijenu plina napraviti takvom da građani povećanje neće osjetiti.

Pročitajte i ovo Poskupljuju domovi za starije - 3 Mira ni u mirovini Novi udar na džepove najranjivije skupine građana: "Ja neću moći, mene je pogodilo" Slika nije dostupna Nisu bili uključeni u dogovor? Distributeri i opskrbljivači plina optužili državnog tajnika Čikotića da laže

Cijenu plina komentirao je i Ante Čikotić, državni tajnik za energetiku.

''Mi smo prvo Ministarstvo koje se uhvatilo u koštac s problematikom plinskog poslovanja. Napori koje smo poduzeli i kojima smo spriječili značajno poskupljenje plina pokazuju da populisti iz opozicije koji su prije imali priliku krojiti politiku nisu bili u stanju voditi energetski sektor Hrvatske'', poručio je Čikotić, prenosi N1.

U Ministarstvu su poduzeli sve raspoložive mjere kako bi utjecali na cijenu plina. Sagledane su sve stavke u strukturi cijene plina kako bi se našao prostor da ne dođe do udara na standard građana.

Vodilo se računa i o tome da se kroz smanjenje ostalih troškova koji se plaćaju kroz račun za plin, pored zaštite građana i industrije, osigura da se ne našteti poslovanju energetskih kompanija.

Čikotić je istaknuo i kako će kroz smanjenje tarifa i ostalih stavki u računima benefite osjetiti i građani i industrija.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene