446658
446658
446658
446658
446658

DRŽI SE OBEĆANJA 'Kampanju ćemo započeti u Starom Gradu na Hvaru'

  • , 15.08.2016., 15:47
  • Autor:
  • komentara

Čelnik HDZ-a Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak kako će njegova stranka voditi konstruktivnu izbornu kampanju te da će je on započeti u utorak u Starom Gradu na Hvaru, a poručio je i kako će financiranje kampanje biti zakonito, odgovorno i transparentno.

 
 
 
 
Političari kreću u službenu kampanju (Video: Dnevnik Nove TV)
Političari kreću u službenu kampanju (Video: Dnevnik Nove TV)

"Vodit ćemo jednu racionalnu politiku, a kada je riječ o financiranju kampanje bit će zakonito, odgovorno i transparentno. S obzirom da su ljetni mjeseci prirodno je da se ovoga puta više usmjerimo na medijsku kampanju nego što je to bilo prošle godine", rekao je Plenković u Mariji Bistrici.

Najavio je i kako će on kampanju započeti sutra u Starom Gradu na Hvaru, a na izborima, kaže, očekuje pobjedu.

"Povodom blagdana Svetog Roka bit ću u Starom Gradu na Hvaru. Znate da su moji korijeni po očevoj strani sa Hvara, a ovo je jedna zanimljiva prigoda budući da Stari Grad na Hvaru slavi 2.400 godina postojanja. Gradonačelniku Maroeviću obećao sam, kad sam doveo moje prijatelje s Hvara u Bruxelles, gdje smo imali skup s našim grčkim prijateljima sa Pharosa, da ćemo sigurno za Svetog Roka biti u Starom Gradu", pojasnio je Plenković dodavši kako tada nije slutio da će to biti prvi dan kampanje u kojoj će on nastupiti kao predsjednik HDZ-a.

Upitan o troškovima izborne promdižbe uzvratio je kako su limit poznati, odnosno da je to 1,5 milijuna kuna po izbornoj jedinici.

Plenković je, na novinarski upit, komentirao i propovijed kardinala Josipa Bozanića u Mariji Bistrici rekavši kako je održao "lijepu propovijed povodom blagdana Velike Gospe" te da je "njegova poruka mladima, djeci, poruka o dobrim hrvatskim ljudima, bila jako dobra poruka".

Na pitanje o "muenchenskom procesu" kojeg je kardinal Bozanić spomenu u svojoj propovijedi Plenković je uzvratio kako je "kardinal poslao ispravnu poruku".

"Moramo izgraditi državu i njene institucije uključujući pravosudne, koje su u stanju same se suočiti s tamnim dijelovima prošlosti bivšeg sustava", rekao je Plenković te ponovio da je kardinal u tom dijelu bio vrlo jasan.

Novinare je zanimalo i Plenkovićevo mišljenje o medijskim napisima prema kojima je HDZ-ov ministar u tehničkoj Vladi Tomislav Tolušić još kao župan, postavljao spomen ploče na svaku obnovljenu ili izgrađen zgradu.

"Ne mislim da je on sam to postavljao, niti kao ministar niti kao župan", zaključio je Plenković dodavši kako je to "nevažna tema".

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se