Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Friščićev stav

'Ako ne zaključimo pregovore do kraj lipnja - izbori na jesen'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a Josip Friščić izjavio je danas da ako Hrvatska do kraja lipnja, za vrijeme mađarskog predsjedanja, ne zaključi pregovore s EU 'treba sjesti za stol i reći kad će na jesen biti izbori'.

Uoči programske skupštine organizacije žena HSS-a 'Hrvatsko srce' u Stupničkim Kutima nedaleko od Slavonskoga Broda Friščić je izjavio kako je uvjeren da je koalicijska vlast uložila maksimalne napore da se pregovori zaključe i zato sada treba nastaviti punu suradnju, a ne zagovarati izbore 'odmah i sada'.

Pročitajte i ovo Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja Ogradili se Ministar branitelja odgovorio vukovarskom gradonačelniku: "Nije mi jasno što se to dogodilo ove godine" Slika nije dostupna Ako postoji interes Bebić: Treba promijeniti zakon i objaviti što se može

>> Josipović osudio vijeđanje premijerke

>> Glasnogovornica: Policajac vam nije trebao zabraniti snimanje prosvjeda

'Mislim da smo spremni da se za vrijeme mađarskog predsjedanja pregovori završe. Ako se to ne dogodi onda sigurno treba donijeti odluku kada na izbore, a pregovori će se završiti kada se završe. Onda je očito da to ne ovisi samo o naporima Hrvatske nego i o nekim drugima igrama unutar EU kojih je bilo i kojih će biti', kazao je Friščić. Dodao je kako premijerka Kosor ima potporu HSS-a koji je odgovoran partner u koalicijskoj Vladi.

'Ne smiju nam prosvjedi diljem svijeta biti opravdanje'

Komentirajući protuvladine prosvjede, Friščić je rekao kako su oni demokratsko pravo no da ne podržava nasilje, ugrožavanje imovine i ljudi.

'Građani Hrvatske izražavaju nezadovoljstvo aktualnom vlašću kao i građani diljem svijeta. Nije to hrvatska specifičnost, ali ne treba nam to biti opravdanje. To je pokazatelj da određene stvari treba rješavati i jednako tako odgovorno se ponašati i znati koji su nam ciljevi. Ima nekoliko političara u Hrvatskoj koji misle 'što gore, to bolje' za njih , ali to niti smije biti, niti je većinska hrvatska politika, kazao je predsjednik HSS-a.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene