Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li ostalo repova?

SLUČAJ LOZANČIĆ Ostaje sumnja u način na koji je razriješen još jedan šef SOA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je predsjednica sumnjala u kriminalne radnje, trebala je provesti nadzor.

Vrlo vjerojatno će i predsjednik vlade dati supotpis na razrješenje još jednog ravnatelja SOA-e, no način na koji je to predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izvela, čini da kod samog premijera Tihomira Oreškovića nije naišlo na odobravanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvori bliski premijeru NAPOKON RASPLET Odluka o novom šefu SOA-e u iduća 24 sata? Slika nije dostupna Karamarko o MUP-u 'Postoje osnovane sumnje da su neki ljudi iz policije bili u funkciji SDP-a'

Predsjednica ima mogućnost supotpisati i tražiti razrješenje prvog čovjeka SOA-e, to je njena ustavna ovlast, no način na koji je to napravila, ne samo rekavši kako Dragan Lozančić više ne uživa njeno povjerenje, već i ukazavši na neke, navodno, kriminale radnje, nije legla Banskim dvorima. Predsjednica je očito već dulje vrijeme željela razriješiti šefa SOA-e, u ovom trenutku, čini se, našla je u novom premijeru sebi politički srodnu dušu.

Način na koji Lozančić odlazi ostavit će sumnju je li iza njega ostalo nekakvih repova. Sama predsjednica kaže kako Lozančić više ne uživa njezino povjerenje, premijer treba staviti svoj supotpis, no kada će to biti, vidjet ćemo.

Ako postoji nekakvih kriminalnih djela predsjednica je mogla napraviti neki nadzor, ovako ostaje zrno sumnje u način na koji je razriješen još jedan čelnik SOA-e.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene