Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanost na djelu

Krv za herojski Vukovar: Vojnici čekali u redovima kako bi simbolično odali počast vukovarskim žrtvama

Akcija darivanja krvi za Vukovar i Škabrnju (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Akcija darivanja krvi za Vukovar i Škabrnju (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Akcija darivanja krvi za Vukovar i Škabrnju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Akcija darivanja krvi za Vukovar i Škabrnju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Akcija darivanja krvi za Vukovar i Škabrnju (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Akcija darivanja krvi za Vukovar i Škabrnju (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Akcija darivanja krvi za Vukovar i Škabrnju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Vojnici u pet gradova diljem Hrvatske jutros su u redovima čekali kako bi darovali krv. Akcija simboličnog naziva „Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2018" održana je u pet vojarni diljem zemlje - Zagrebu, Zemuniku, Pločama, Sinju, ali i samom gradu heroju, Vukovaru. Iako je većina onih koji su se odazvali krv darivala i više desetaka puta, u ovakvoj prigodi kažu, sve je emotivnije i posebnije.

"Ovo je simbolika, ta da danas vojska da krv za nekoga tko je dao krv za oslobođenje stradanja u Vukovaru i Škabrnji", rekao je brigadni general Boris Zdilar, savjetnik načelnika glavnog stožera za zdravstvo.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Zlatko Pocintela iz gardijske oklopno-mehanizirane brigade naglasio je kako se hrvatski vojnici na ovaj simbolični način žele zahvaliti svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoježivote za obranu RH. 

"Kao što su ovjde ljudi gubili život, tako sada spašavamo druge živote", izjavio je Vlatko Glavaš, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar. 

Desetnik Ivica Milan rekao je kako je "povod Vukovar i Škabrnja. Da napravimo za naše poginule, za naše branitelje i općenito za naš narod neko dobro djelo.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene