Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podmićivali i Hrvate?

USKOK istražuje kupnju oklopnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potvrđeno nam je da USKOK i Državno odvjetništvo istražuju prodaju Patrijinih oklopnih vozila Hrvatskoj.

I Finska započinje istragu o mogućem podmićivanju hrvatskih dužnosnika od strane finske tvrtke Patria. Ta afera već dulje vrijeme potresa i finsku, hrvatsku, ali i slovensku javnost. Patrija je osumnjičena također i za davanje mita bivšem slovenskom premijeru Janezu Janši.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završeno suđenje Afera Patria: Tužitelj za Janšu traži dvije godine zatvora Slika nije dostupna Zbog neodazivanja sudu Afera Patria: Za Walterom Wolfom raspisana tjeralica

'Istražujemo kupnju 84 oklopna vozila u vrijednosti 112 milijuna eura koje je Hrvatska 2007. kupila od tvrtke Patria', potvrdio je istražitelj Kaj Bjorkvist finskoj internetskoj stranici yle.fi dodavši kako bi se dio istrage oko hrvatske kupnje oklopnih vozila mogao priključiti istrazi vezanoj uz Sloveniju koja bi trebala uskoro biti završena.

>> Janša osumnjičen u aferi ‘Patria’, novac koristio za promoviranje stranke?

>> Patria: Sprema se istraga Finaca i u RH

'Dio istrage vezan za Sloveniju mora biti dovršen za nekoliko mjeseci. Još uvijek čekamo sve dokumente iz Slovenije koji bi nam trebali pomoći u istrazi', rekao je Bjorkvist dodavši kako je istraga, uz Hrvatsku, proširena i na Austriju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene