Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema dovoljno dokaza

Patria: Finsko tužiteljstvo najavilo žalbu na oslobađajuću presudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Finsko tužiteljstvo podnijet će žalbu na presudu lokalnog okružnog suda mjesta Haemeenlinna kojom su u četvrtak zbog nedostatka dokaza oslobođena petorica nekadašnjih menadžera tvrtke Patria.

Žalbu na presudu višem sudu u gradu Turku Rappe namjerava podnijeti u zakonskom roku od mjesec dana od izricanja prvostupanjske presude.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Presuda u 'aferi Patria' Janez Janša prvo dobio BUKET CVIJEĆA, a onda... Slika nije dostupna Završeno suđenje Afera Patria: Tužitelj za Janšu traži dvije godine zatvora

Okružni sud u Haemeenlinni, gdje se nalazi sjedište Patrije, naveo je u četvrtak u presudi da nema dovoljno dokaza da je bivši menadžment Patrije u Sloveniju isplatio mito iako za to, kako je naveo, postoji ozbiljna sumnja koja tijekom procesa nije bila uvjerljivo dokazana.

Prava istina o skandinavskoj utopiji

Pod sumnjom da su posao sa slovenskom vojskom omogućili isplatom mita, odnosno nezakonitih provizija slovenskim dužnosnicima preko posrednika iz Austrije, od prošle jeseni na optuženičkoj klupi su bili nekadašnji generalni direktor Patrije Jorma Wiitakorpi, nekadašnji izvršni potpredsjednik Patria Vehicles Heikki Hulkkonen, zastupnik Patrije za Sloveniju Reijo Niitynen, direktor prodaje Tuomas Korpi te glavni financijski direktor Kai Nurmi.

Optužnica im je stavljala na teret da su novcem što su ga slovenskim političarima i vojnim dužnosnicima kanalizirali preko posrednika u Austriji osigurali da je Patria 2006. dobila posao nabave 135 oklopnih vozila s naoružanjem za slovensku vojsku.

Zbog toga što je navodno "prihvatio obećanje" Patrijinih posrednika da će mu biti isplaćeno mito u Sloveniji lani je na prvostupanjskom sudu nepravomoćno na dvije godine zatvora bio osuđen tadašnji slovenski premijer Janez Janša. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene